כשהנשיא הרצוג הגיע ב-2 ביוני 2021 לכנסת, למעמד הבחירות החשאיות לנשיאות, הייתה איתו גם טבלת אקסל שמונה 87 לחיצות יד והבטחות לתמיכה בו כשהתמודד מול מרים פרץ. אלה היו בחירות מאחורי פרגוד גם כן, איש לא היה יודע לעולם מי לא עמד במילתו. עם זאת, הנשיא הרצוג סיים את אותו יום ברוב של 87 ח"כים שלחצו את ידו, וגם מאחורי הפרגוד פרעו אותם 87 חברי כנסת את מילתם. קואליציה ואופוזיציה.

היום ראינו את ההיפך בדיוק.

דבר אחד ברור, לא הקואליציה ולא האופוזיציה הפגינו אחידות או משמעת. לכל צד יש את המורדים שלו, לכל צד הסוררים. מה שבטוח אפשר לומר רשמית בסוף היום הזה הוא שהרפורמה, עליה השלום, הובאה למנוחות מלווה אחר כבוד על ידי חברי הוועדה לבחירת שופטים.

ראש הממשלה נתניהו מצביע לוועדה לבחירת שופטים (צילום: רויטרס)
מרוצה מהתוצאה? ייתכן מאוד שכן | צילום: רויטרס
בני גנץ, אביגדור ליברמן, מירב בן ארי בהצבעה בכנסת (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
אופוזיציה מאוחדת? כלל לא בטוח | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

בן גביר מנסה להוציא מהארון עכשיו את הסוררים עם הצעות חוק ושלל הטרלות. רק נמליץ שייקח בחשבון שהוא מוציא מהארון את ראש הממשלה ואת שר הביטחון, למשל. לא ברור מה הוא יכול להרוויח מזה. החשודים המיידים הם כמובן נתניהו עצמו, גלנט, ביטן, דלל ואדלשטיין שנצפה מסתודד עם גנץ אחרי פרסום התוצאות. אבל ייתכן מאוד שמספר התומכים באלהרר מתוך הקואליציה גבוה בהרבה. בכלל לא מופרך שליברמן וחלק מהמפלגות הערביות הצביעו נגדה. יו״ר ישראל ביתנו מאוד רצה לראות את גנץ ולפיד טורקים את דלת חדר המשא ומתן, לא מגיעים עם נתניהו לפשרה ומאריכים את ימיה של הקואליציה שלו.

שר המשפטים יריב לוין בכנסת (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
הרפורמה מתה, גם ההטרלות לא יעזרו | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

אם זה המצב, ייתכן שמספר התומכים באלהרר מתוך שורות הקואליציה גבוה פי שניים או פי שלושה מאותם ארבעה חשודים מידיים. לחלקם כנראה יהיה האומץ להרים אצבע גם בגלוי נגד מחנה לוין.

זה יום שאותו מסכם נתניהו גם כמנצח וגם כמפסיד. כלל לא בטוח שראש הממשלה לא בא עם התוצאה הזו מהבית, כאחת מני כמה אופציות רצויות.

חברת הכנסת מהליכוד טלי גוטליב (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
הבכירים שאגו, היא לא התיישרה (טלי גוטליב, היום) | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

המחאה כמעט קיבלה בוסט משמעותי היום, אפילו השקל מסיים את היום הזה חזק מפתיחת המסחר. באותה נשימה נתניהו גם מונע פתחון פה מהשותפים בליכוד, ממחנה לוין, מסמוטריץ'. עם זאת, הוא סופג השפלה איך שלא מסובבים את זה. הוא לא שורר בביתו שלו - לא רק בקואליציה, אלא גם בתוך הליכוד. הוא ישב ושאג על חברת הכנסת גוטליב בדרישה להסיר את מועמדותה, אבל היא הסתכלה לו בעיניים ואמרה לו 'שמעתי, תודה'. לכאורה. ואם זה המצב, ולא רק מסך עשן שפיזר נתניהו, אזי זה לא רק אובדן הרתעה, זה אובדן משילות.