N12
פרסומת

רק לפני חודשיים וחצי אמרנו "סופסוף תהיה ממשלה", אבל שוב קרה לנו ההיפך

מה היה קורה אם אחוז קטן מהאנרגיה שהפוליטיקאים השקיעו בחודשיים וחצי האחרונים במהפכה המשפטית אם היו משקיעים במערכת החינוך הבינונית, בפקקים הבלתי נגמרים בכבישים או ביוקר המחיה? • הסקרים מראים שהאזרחים רוצים אזור קצת יותר שפוי, שבו יש ממשלה שעובדת למען האזרחים - ולא להיפך • פרשנות

קרן מרציאנו
פורסם:
ועדת החוקה: שמחה רוטמן, יריב לוין
שמחה רוטמן, יריב לוין | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
הקישור הועתק

המהפכה המשפטית שמקדמת הממשלה, כמעט מאז שהוקמה לפני חודשים בודדים, כבר הצליחו להשכיח מאתנו איפה היינו רק לפני חודשיים וחצי - לפני שהמדינה התהפכה מן הקצה לקצה. היינו אחרי חמש מערכות בחירות רצופות, אחרי שכבר הפסקנו לספור כמה גלי קורונה, אחרי הסבבים הבלתי פוסקים עזה.

אמרנו "סופסוף תהיה ממשלה" - גם מי שרצה אותה וגם מי שלא, ויהיה כאן קונספט חדשני של ממשלה ופוליטיקאים שיעבדו בשבילנו, האזרחים, ולא אנחנו נמשיך לעבוד בשבילם. אבל למרבה הצער, שוב קרה לנו ההיפך.

תדמיינו מה היה קורה אם אחוז קטן מהאנרגיה שהפוליטיקאים השקיעו בחודשיים וחצי האחרונים במהפכה המשפטית אם היו משקיעים במערכת החינוך הבינונית, בפקקים הבלתי נגמרים בכבישים או בחיים עצמם - ביוקר המחיה, במשכנתאות שמעיקות הרבה יותר על חלקים נרחבים מהציבור הישראלי ולטעמי הרבה יותר מעניינים מהרפורמה המשפטית הקיצונית. זוג המשיחיים הקיצוניים, רוטמן ולוין, סוחבים לשם מדינה שלמה, במקום לעסוק במה שבאמת חשוב לאזרחים.

לכן, בסקר הזה שמראה שיש רוב שמרוצה יותר מהממשלה הקודמת בניהול של החיים - הם פשוט רוצים אזור קצת יותר שפוי, שבו יש ממשלה שעובדת למען האזרחים ולא להיפך.