לא יהיה מוגזם לכנות את זירת המטענים, שהוצגה על-ידי יריב לוין ברשות ובסמכות נתניהו, כפיצוץ גרעיני של מגילת העצמאות. כך מפוצצים את הבסיס המשטרי שעליו הוקמה המדינה. הנשורת הרדיואקטיבית תמשיך להתקיים כאן גם אם ה"רפורמה" לא תתממש. מה הם מרכיבי האנרגיה הקטלנית של הפצצה הזו? צמצום פסקת ההתגברות ל-61. הקביעה ששופטים ייבחרו בידי פוליטיקאים וגם יפוטרו בידי פוליטיקאים, שהרי הוועדה רשאית גם לפטר. ביטול עילת הסבירות. השרים יביאו יועצים משפטיים מהבית, ידידותיים למשתמש, וישלחו אותם הביתה אם יחדלו להיות ידידותיים. פיצול תפקיד פרקליט המדינה או התובע הכללי מתפקיד היועמ"ש ובחירת הפרקליט/התובע בידי הממשלה. בואו נראה אותו מעמיד לדין שר, ח"כ מהקואליציה, רב בעל השפעה פוליטית או ראש עיר מקושר.

כל סטודנט שנה א' במדע המדינה, במשפטים או אפילו תלמיד אזרחות בתיכון, יודע או אמור לדעת, שלמדינה דמוקרטית יש שלוש רשויות: האחת מחוקקת חוקים, השנייה מבצעת אותם והשלישית מפרשת אותם. במבנה הפוליטי שלנו, המחוקקת והמבצעת אחת הן, משום שהממשלה היא הרוב בכנסת. הפיצוץ הבלתי מבוקר, שהוצג על-ידי לוין - מתיך, מבקע, את כל הרשויות לאחת בלבד.

האם יש מקום לפסקת התגברות? כן, בהחלט, בהינתן שהיא מאוזנת, למשל 70 ח"כים, כש-7 מהם מהאופוזיציה. האם יש מקום להפרדת תפקיד פרקליט המדינה מהיועמ"ש? בהחלט כן, בתנאי שהפרקליט ייבחר בידי ועדה מקצועית, אוטונומית, בלתי תלויה.

בנימין נתניהו, יריב לוין (צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת)
בנימין נתניהו, יריב לוין | צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

הדימוי האימתני של בג"ץ הוא דימוי בלבד ונחלת העבר הרחוק. בג"ץ הציל את החרדים משלילת המענקים למעונות יום, כפה על המדינה למגן את בתי הספר בשדרות, הגדיל את הפיצויים הגדולים ממילא למפוני ההתנתקות, קבע שבעלי רכב פרטי יוכלו לקבל גמלה מהביטוח הלאומי. מצד שני, פסל ובצדק הענקת מלגות קיום למשך שנים לאברכים ולא לסטודנטים ששירתו בצה"ל ואמורים לעבוד בתום הלימודים ולשלם מסים. בג"ץ מנסה להציל משהו מערך השוויון, כולל מהשוויון בנטל. העסקונה החרדית רוצה באמת ולא בתמים לפטור את כל החרדים לדורי דורות משירות ביטחוני. בזירה הבין-לאומית, בג"ץ הוא כיפת ברזל המיירטת את טילי המוסדות ובתי הדין הבין-לאומיים הזוממים להעמיד לדין את ראשי המדינה ואת מפקדי צה"ל וכוחות הביטחון. חשוב להזכיר שבג"ץ מאפשר את מפעל ההתנחלות ומהווה גדר ביטחון בין המפעל לבין הקהילה הבין-לאומית.

שלא יבלבלו אתכם ולא יבלבלו לכם את המוח עם דמוקרטיות מערביות, שבהן פוליטיקאים בוחרים את השופטים. לארצות הברית יש חוקה, שני בתי נבחרים, משפט מרכזי ומשפט מדינתי ונשיא לשתי קדנציות. לקנדה או לדמוקרטיות האירופיות - גרמניה, הולנד, אנגליה ישנה חוקה ו/או שני בתי נבחרים ו/או משפט מרכזי ומדינתי, ו/או כפיפות לבית-הדין האירופי לזכויות אדם. הלוואי עלינו. אנא תייבאו את הערכים והמנגנונים הללו ואחר-כך נדון בשיטת בחירת השופטים.

נכון בהחלט שהעם ריבון והמצביעים קובעים, אך זה המצב גם בהונגריה, בפולין, ברוסיה ובטורקיה. האם הן דמוקרטיות? זה מה שאנחנו רוצים להיות, להונגריה נדמה, כטורקיה נהיה?

בואו נדבר דוגרי: למהפכה המחרידה הזו, לפיצוץ הלא קונבנציונלי הזה, אין קשר לאריה דרעי ולהחלטת בג"ץ בעניינו. היא הייתה באה לעולם גם בלי דרעי. חומר הנפץ שהונח מתחת יסודות הבית השלישי הוא תרכובת של האובססיה הפרוורטית של לוין למערכת המשפט ושל נתניהו המנסה לברוח מהמשפט.