ראש הממשלה בנט שוחח אמש (שישי) עם נשיא אוקראינה זלנסקי, שביקש ממנו לארח פסגת פיוס בין רוסיה לאוקראינה בישראל. בירושלים בינתיים לא מתייחסים ממש להצעה, ובנט, ששמע את ההצעה של זלנסקי - לא החזיר לו תשובה.

בירושלים שוררת ההבנה שנשיא אוקראינה ולודימיר זלנסקי פנה בבקשה לבנט דווקא בעיתוי הנוכחי בשל הבליץ על קייב. מבחינתו, עדיין יש מקום לשיחות ולמגעים מדיניים, אך כשפנינו ללשכת ראש הממשלה כדי להבין מה בנט השיב לזלנסקי, שם לא היו מוכנים לומר מה היה תוכן התשובה. עם זאת, ראש הממשלה שמע להבנתנו את הבקשה ולא החזיר לנשיא האוקראיני תשובה - חיובית או שלילית. בכלל, לא ברור אם יש לכך קשב או רצון בצד הרוסי, ואפשר להעריך כי ישראל לא מעוניינת להשתלב כשחקנית במקום שאין לה אינטרס בולט.

אחרי שישראל סירבה לבקשת ארצות הברית לחתום על הגינוי של רוסיה במועצת הביטחון של האו"ם, שבה רוסיה חברה קבועה ומכהנת כנשיאה הזמנית שלה, האחרונה הטילה וטו והפילה את ההצעה. בתוך כך, ישראל החליטה בסוף שכן לתמוך ולהצביע בעד ההצעה של ארצות הברית, הפעם בעצרת הכללית של האו"ם, שתידון בשבוע הבא.

אם קושרים את כל החוטים, אפשר להצביע על המגמה המעורבת שישראל מנסה לפעול במסגרתה. שמענו את בנט ולפיד בהצהרות לא דומות כל-כך, אולי אפילו שונות מאוד, מתוך ניסיון ללכת "בין הטיפות". מצד אחד, מסרבים להצעה האמריקנית במועצת הביטחון - אך כן תומכים בה בעצרת הכללית, וזאת כחלק מאסטרטגיית ה"גם וגם" של ישראל, בתקווה שמדיניות זו תשתלם עד שוך הקרבות.