שווה לפתוח את היומנים ולחשוב איזה תאריך נוח לכם יותר, כי אם לא יהיה שינוי דרמטי או התקפלות נוספת של בני גנץ, הבחירות הבאות תיערכנה במרץ 2021 בתרחיש ההגיוני יותר, או באפריל-מאי 2021, בתרחיש שבו אכן נהיה עדים להתקפלות נוספת. אפשר לפתח דיון מאקרו כלכלי מעמיק על החשיבות של העברת תקציב 2021, ועל חוק ההסדרים והרפורמות הנחוצות למשק בשעת משבר קריטית. עם זאת, רצוי וכדאי גם להזכיר את האמיתה הבסיסית - הבחירות האלה הן לא כורח, אלא תוצאה של הפרת הסכמים בוטה על ידי בנימין נתניהו. הוא הבטיח לגנץ "בלי שטיקים ובלי טריקים" אל מול מצלמות חדשות 12, אבל מאז רק חושב איך לתמרן אותו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

אני נזכר בשיחה שקיימתי עם איש בכיר מאוד בליכוד בעת הקמת ממשלת המוטציה-רוטציה. "היינו כבר רגל אחת בקבר, אבל הצלחנו לצאת ממנו כדי להפיק בעצמנו את ההלוויה של כחול לבן". זה משפט דרמטי שמספר את כל הסיפור - נתניהו לא התכוון מעולם לתת את הרוטציה לגנץ, ועורמתו הפוליטית גבוהה שבעתיים משל כל אלה שסבבו את בלפור בשעות ליל מאוחרות, מתחננים שיגישו להם מים ועוגיות עבאדי. מאז חודש מאי האחרון רה"מ מהתל ברה"מ החליפי, שכוונותיו הכנות והרציניות היו לו לרועץ. הוא לא ידע, ממש כמו רחמים, שבעסקה עם נתניהו הוא לא יכול לצאת מנצח, ויש באמירה הזאת מחמאה לשני הצדדים.

נתניהו ובנט בכנסת (צילום: פלאש/90 )
ינסה לכרסם בכוחו: נתניהו ובנט | צילום: פלאש/90

זהירות, קלישאה לפניכם: עכשיו השאלה היא לא האם בחירות – אלא מתי. אם נדייק, השאלה היא כמה זמן יוכל למשוך נתניהו כדי לדאוג לכך שקמפיין הבחירות יהיה בעיצומה של התחסנות המונית ולאורם של הסכמים מדיניים. יועצו של נתניהו, טופז לוק, היטיב לתאר את הלך הרוח המסתמן של הקמפיין, דווקא על רקע הקמת ועדת הבדיקה חסרת השיניים לפרשת הצוללות, וצייץ בטוויטר: "גנץ עושה פוליטיקה בזמן שראש הממשלה עושה שלום". אפרופו, ביקורו הדרמטי של רה"מ ביחד עם ראש המוסד בסעודיה, ככל הנראה יביא חתימה על הסכם נורמליזציה בקרוב מאוד. אגב, שאלת תם: איפה היה שר החוץ גבי אשכנזי באותו זמן?

כשנקודת היציאה, תרתי משמע, היא בחירות, שווה לבחון את האסטרטגיה של נתניהו וגנץ. הראשון החליט שבתחום העשייה הוא ידגיש את הנושא המדיני והטיפול בקורונה, ובתחום הפוליטי ינסה לכרסם כמה שיותר בנפתלי בנט, אויבו המושבע. הנשק: בצלאל סמוטריץ', שכונה על ידי מירי רגב ב"פגוש את העיתונות" גזען והומופוב. רגב טענה שבנט מנסה להסתיר את סמוטריץ', אבל האמת הפוכה: הוא מנסה להבליט אותו, בבחינת שניים במחיר אחד. מעניין עד כמה זה יחזיק במערכת בחירות שבה הליכוד ילך על הראש של סמוטריץ', כדי להרחיק מימינה את מצביעי המרכז-שמאל, במטרה מודעת ומתוכננת להעביר אותם ללפיד.

לגבי גנץ, ובכל זאת נשתמש פה במילה "אסטרטגיה", דומה שראש הממשלה החליפי איבד את הסבלנות. אלו לא רק ההתבטאויות הנחרצות בראיונות האחרונים, אלא גם העובדה שהוא מותיר כאפשרות קידום חקיקה בכנסת נגד נתניהו, במטרה לאותת לו: אם תפרק את הממשלה – אני אדאג שלא תחזור ללשכת רה"מ. שווה להזכיר לגנץ שיושב ראש הכנסת הוא מקורבו של נתניהו, אולי האיש שעליו הוא סומך יותר מכול: יריב לוין. אפשר כבר לכתוב את הפרומו על כך שלוין יתקע כל יוזמה כזאת, אם תבוא. בינתיים, גנץ צריך להרגיע את התסיסה במפלגתו. הוא מתכחש לקיומה, אבל היא קיימת ומבעבעת כמו קומקום רותח.

בשורה התחתונה: ממשלת האחדות שנולדה בתאונה תסיים בקרוב את דרכה. המאמצים להחיותה כשלו, הצוותים קובעים מוות. די מדהים שזה קורה שנה אחרי שהתגלה המקרה הראשון של חולה בקורונה בחו"ל, הסיבה שבגינה היא בכלל באה לעולם.