ראש הממשלה נתניהו החליט שלא יקיים את הסכם הרוטציה - ושגנץ לא יהיה ראש ממשלה אפילו לא יום אחד. הסיבה להחלטה הזו היא כמובן לא גנץ ויכולותיו, אלא המשפט שממתין לנתניהו בחורף. 

בסביבת נתניהו סבורים שממשלת החילופים תקל מאוד על השופטים להחמיר עם נתניהו, שכן להרשעתו לא תהיה כמעט משמעות פוליטית וראש הממשלה החליפי יוכל להיכנס לתפקידו כמעט מבלי לגרום זעזועים.

בנימין נתניהו ובני גנץ  (צילום: מארק ישראל סלם, פלאש/90 )
סוף הדרך המשותפת מתקרב, לאן זה יוביל את ישראל? | צילום: מארק ישראל סלם, פלאש/90

לעומת זאת, בממשלת ימין צרה, המשמעות של הרשעה היא פירוק הממשלה והליכה לבחירות ולהערכתם, זו החלטה הרבה יותר קשה עבור שופט. מה גם שבממשלה צרה נתניהו יחזור לשלוט במערכת אכיפת החוק - דבר שיאפשר לו לפטר את מנדלבליט ולשלוט ביתר המינויים שעל הפרק. 

לפיכך, יש מספר אפשרויות: 

1. פירוק הממשלה ב-24 באוגוסט: על פי החוק, זהו המועד האחרון שבו ממשלת נתניהו-גנץ יכולה להעביר תקציב, אחרת הכנסת תתפזר אוטומטית. עכשיו כבר ברור שלא יהיה תקציב עד אז ולכן אם נגיע לתאריך הזה בלי מהלך פוליטי אחר, ישראל תלך לקלפיות בדיוק 3 חודשים אחרי, בסוף נובמבר. 

קלפיות (צילום:  יחסי ציבור)
בחירות נוספות כבר בסוף נובמבר? | צילום: יחסי ציבור

2. העברת החוק לדחיית מועד הגשת התקציב: אם החוק של צבי האוזר ויועז הנדל יאושר, הוא ייתן לממשלה עוד חודש, חודשיים או אפילו שלושה להעברת התקציב. אלא שגם עם החוק הזה, נחזור בדיוק לאותה הנקודה - נתניהו ירצה  להשאיר לו 'תחנת יציאה' מההסכם עם גנץ, ולכן לא יהיה לו אינטרס להעביר את תקציב 2021. לכן, בסבירות גבוהה, הבחירות יידחו בפרק הזה שיקבע בחוק, אך לא יתבטלו.

צבי האוזר ויועז הנדל (צילום: נועם רבקין פלאש 90, פלאש/90 )
הצעת החוק שעשויה לדחות את הבחירות, אך לא לבטלן | צילום: נועם רבקין פלאש 90, פלאש/90

3. מהלך פוליטי אחר: נתניהו ימשיך לנסות לחפש עריקים בכחול לבן כדי ליצור קואליציה חלופית בלי לפזר את הכנסת, אך בינתיים ללא הצלחה. גם בכחול לבן מנסים לבחון מהלך פוליטי אחר, דוגמת החוקים שיאסרו על כהונת ראש ממשלה תחת כתב אישום אך בינתיים הם עוד נותנים סיכוי לאחדות. בשלב זה, הסבירות למהלך פוליטי שאינו בחירות נמוך ביותר. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות