קצת סדר בדברים: אכן האירנים מבצעים שינוי מערך של אנשי "גיס אל-קודס", חזבאללה והמיליציות השיעיות הכפופות להם. כ-150 מאנשיהם עזבו לאחרונה את המפקדה שלהם במחנה כיסווה, האחראית למרחב הגולן. אחרים יצאו מג'ומראיה ליד דמשק שבה עסקו בדיוק טילים וכן יצאו לוחמי מיליציות מכמה מוצבים שהחזיקו מול גבול ישראל, כמו תל אל-אחמר. כל אלה נקודות שצה"ל תקף פעמים רבות. הם הקטינו את סדר הכוחות בסוריה ובמקביל עברו לבסיסים רחוקים יותר בצפון המדינה - לאזור חלב למשל, ולגזרת המדבר ונהר פרת במזרח.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

שתי סיבות עיקריות למהלכים אלה: האחת - לחפש מסתור במקומות שבהם קשה יותר לחיל האוויר לפעול ואי אפשר להגיע אליהם בטילים מן הקרקע. הסיבה השניה - עוצמת הלחימה בסוריה דעכה מאוד מאז ההסכם התורכי-רוסי על הפסקת אש במחוז אדליב. לא צריכים להחזיק שם כעת לוחמים של חזבאללה. תמיד אפשר לקרוא להם לחזור.

הדגש האירני הוסט באחרונה לצד העיראקי של הגבול עם סוריה, לחבל אנבאר שממנו שיגר סדאם חוסיין את הסקאדים לישראל במלחמת המפרץ. המיליציות השיעיות שלהם מתבססות שם בטענה שהם פועלים נגד התעוררות דאע"ש בחודשים האחרונים. האוכלוסייה הסונית זועקת נגד ההשתלטות על החבל אבל בינתיים אין מסייעים בידה.

הגיעו הדברים לכך שהמנהיג הסוני המקומי, כרבולי, חולל סערה כשדרש להקים באנבאר ממשל עצמאי שיעצור את האירנים. ברור לחלוטין שחבל אנבאר מיועד לשמש בסיס עורפי מוצק לכוחות שמפעילים האירנים בסוריה.

בירושלים כעסו על ההתפארות של "הגורם הביטחוני הבכיר" וכך גם בוושינגטון. האיש האחראי לנושא הסורי בממשל טראמפ, השגריר המיוחד ג'ים ג'פרי הגיב על הדברים באומרו: אין שום שינוי במגמה האירנית להשתמש בסוריה ככן שיגור של טילים נגד ישראל וכצינור להעברת חימוש לחזבאללה. הם פינו לוחמים מקווי החזית ולא שינו כלל את התכנית האסטרטגית.

בלשון המעטה: ג'פרי מאוד לא אהב את הרברבן מתל אביב.