הנדל והאוזר טוענים כי הממשלה הזאת עדיפה על פני בחירות רביעיות - שהיו עולות הרבה יותר כסף, אבל אני לא מצליחה לקבל את הטיעון הזה. טוב שנמנעו בחירות רביעיות, כי זה לחלוטין לא טוב למשק, אבל הממשלה הרחבה הזאת היא פשוט יריקה בעין של הציבור, בזמנים של משבר כלכלי כל-כך קשה ושל מיליון ומאה אלף מובטלים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

אי אפשר, משום בחינה, לא ציבורית ולא מוסרית, לקבל גודל ממשלה כזה. תיקי הכוח לא נשארו אצל כחול לבן: הם קיבלו שברי משרדים, שהם במקרה הטוב אגף אחד בתוך משרד גדול - אז ראוי שגם הם וגם הליכוד יוותרו עליהם.

ראש הממשלה ניהל שיחת זום עם עוד 7 מנהיגים מרחבי העולם, שיחסית הצליחו להילחם בקורונה. יכול להיות שהוא היה צריך גם לקבל מהם רעיונות, על איך מקצצים בשכרם של נבחרי הציבור, אחרי שמדינות רבות בעולם כבר עשו זאת.

החתימה על ההסכם
בנימין נתניהו ובני גנץ חותמים על הסכם אחדות

במקביל, עם ההקלות שהכריזה עליהן הממשלה, רוב המשק נפתח וממוצאי שבת כל המסחר ברחוב ייפתח - מה שלא התאפשר עד עכשיו. לצד ההקלות, יש עדיין המון הגבלות בתוקף מבחינת התנועה האישית: איסור על תנועה מעבר ל-500 מטרים והחמרה בכל מה שקשור לאכיפת המסכות.

מהם הצעדים הבאים שעליהם מדברים אחרי יום העצמאות? פתיחת קניונים, צימרים ופארקים. לצד כל אלה, הוויכוח הגדול ביותר צפוי להיות על מערכת החינוך.

אפשר להעריך בזהירות שאם לא יהיה זינוק משמעותי בנתוני התחלואה של השבוע הקרוב, באמצע השבוע שאחרי יום העצמאות תתחיל פתיחה מסוימת במערכת החינוך. לא ברור עדיין על אילו גילאים מדובר, אבל הכוונה היא או לגילאי הגן או לכיתות א' ו-ב'.

"הקורונה עדיין כאן"

יכולנו להיות היום בסיטואציה אחרת, שבה אחוזה התחלואה ומספר הנפטרים בישראל היו הרבה יותר גבוהים. בשורה התחתונה, במבחן התוצאה מצבה של ישראל טוב. אנחנו רואים את השטחת העקומה והצלחנו לבלום את מגפת הקורונה. זה קרה בראש ובראשונה בזכות הצעדים שננקטו בתחילת הדרך: הסגר האווירה והסגר המחמיר.

התהליכים בשבוע האחרון, בכל מה שקשור ליציאה מהסגר, היו יותר עקומים - כי לא היו מדדים שקופים וכי בשום מדינה אחרת בעולם אין עדיין פרוטוקול משמעותי לגביי איך עושים את זה בצורה נכונה. מה עושים יותר טוב במדינות אחרות? נותנים אופק עם תאריכים – וזה לא ניתן כאן.

בשבוע הבא משרד הבריאות אמור להציג באופן רשמי את המדד שלו לגביי מתי נסוגים אחורה ומתי אפשר להתקדם. בשורה התחתונה, במשרד הבריאות צפויים לדבר על קצב הכפלה של תוך עשרה ימים – אם נעלה מעל הקצב הזה נצטרך לעצור ולסגת אחורה ואם הוא ימשיך להיות טוב אפשר יהיה להמשיך הלאה.

למרות זאת, צריך להמשיך לומר: אכן צריך לפתוח יותר את המשק, כי ממדי האבטלה באמת קטסטרופליים ומבהילים, אבל מצד שני צריך לזכור שהקורונה עדיין כאן. אנחנו צריכים ליישם את כל כללי הריחוק החברתי - כי יכולה בהחלט להיות התפרצות שנייה, שהנסיגה ממנה תהיה הרבה יותר כואבת והחזרה תהיה הרבה יותר קשה.