הסיפור הזה הימם את כלל החוקרים שהתעמקו בו. למרות שהעיר האנגז'ואו בסין נושקת למוקד ההתפרצות של נגיף הקורונה בוואהן, היו בה רק כ-1,200 חולים ו-0 מתים. השלטונות בעיר, שיש בה 10 מיליון תושבים, סגרו את העיר מיד כשהחלה את ההתפרצות, החלו בבדיקות המוניות, ושמו אמצעי ניטור על האוכלוסייה. הם חילקו אותה לחמישה אזורים מלאכותיים, על פי המקומות המדביקים יותר והמדביקים פחות. בד בבד, הם מיגנו את צוותי הרפואה באופן שהווירוס לא יוכל להדביק אותם בשום אופן. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

אתמול (שני), בשיחת ועידה שארגנה הקונסוליה הישראלית בשנגחאי שבראשה עומד ד"ר אייל פרופר, ניסו במשרד הבריאות ביחד עם חוקרים מהאוניברסיטה העברית ללמוד על דרך ההתמודדות של העיר, שהכתה בתדהמה את העולם.

הקורונה בסין (צילום: AP)
כך הצליחה עיר אחת לבלום את הנגיף | צילום: AP

בישראל הבינו מיד שלא את כל הדברים ניתן ליישם. לדוגמא, הציגו החוקרים הסינים אפליקציה, ש"סימנה" את כלל התושבים בשלושה צבעים: ירוק, צהוב ואדום. האנשים הבריאים סומנו כ"ירוקים", אך מי שנוטר כמי שיש לו חום או תסמין מחשיד אחר סומן כ"אדום", והמשמעות המיידית היא 14 יום בידוד. רק אחרי 7 ימים הוא הפך ל"צהוב", אך עדיין נותר בבידוד.

הכלי הזה, סיפרו החוקרים, הוא הכלי המשמעותי ביותר מבחינתם, והחלוקה הזאת לצבעים נכנסה לכל תחומי החיים. וכך, אף אדם לא יכול להיכנס לשום מקום בלי "אפליקציית הבריאות והצבעים", שגרמה לכך שהשלטונות יכלו לשלוט באזרחים. אדם שאינו "ירוק", לא יכול להיכנס למסעדה, לדוגמא. 

מסכות, בדיקות - ועקרות 

הסינים הציגו למומחי הבריאות בישראל שתי אקסיומות: אחת, ככל שעושים יותר בדיקות כך הסיכוי לאתר את החולים, ולהפריד בין האוכלוסייה שנדבקה לזו שלא, עולה. חשיבות הבדיקות, כך נאמר לישראלים, היא גם בכך שאפשר להעניק טיפול מוקדם, שגם יגדיל את הסיכוי של הנדבקים להחלים. לטענתם, את מרבית הבדיקות הם עושים באמצעות CT (שקיים כמעט בכל מחלקה בכל בית חולים, שלא כמו בישראל) ו-CPR. האקסיומה השנייה היא שכולם, כולל כולם, חייבים לחבוש כל הזמן מסכות. זו הדרך היעילה ביותר, אמרו לאנשי משרד הבריאות, להילחם במחלה.  

בשיחת הווידאו שהתקיימה אתמול הציגו החוקרים הסינים חלק מהממצאים שהמחקרים שלהם כבר מראים. אחד מהם, הוא שככל שהמצב של חולי הקורונה מחמיר - לא רק הריאות נפגעות אלא גם הכבד והכליות. בקרב גברים, כך על פי המחקרים שלהם, ככל שהמחלה מתפתחת, יש סיכוי גדול יותר שזה יוביל לעקרות זמנית. 

מבחנה עם נגיף הקורונה (צילום: רויטרס_)
אחד המפתחות: כמה שיותר בדיקות | צילום: רויטרס_

אבל היו גם כמה בשורות אופטימיות: הסינים טוענים שגילו מספר תרופות שעזרו לטיפול הרפואי בחולי הקורונה, והבטיחו לשלוח רשימת תרופות שכזאת למשרד הבריאות. בנוסף, הם ישלחו תרשימים של חליפות מיוחדות לרופאים ולצוותי הרפואה, שישפרו את המיגון. אם אלו יאומצו בישראל, זו כבר שאלה אחרת, אבל ה"טיפים" מהעיר הסינית שיש לה פחות או יותר אותו מספר תושבים - אולי יכולים לסייע לישראל, שקצב ההתפשטות בה הולך וגדל מדי יום.