האופן שבו ממשלת המעבר מנהלת את משבר הקורונה כושל ואינו מתכתב עם המציאות בשטח. מדובר במשבר מורכב המחייב טיפול בשלושה מישורים שונים: המישור הרפואי, המישור הכלכלי והמישור ההסברתי. לזה יש להוסיף את המבוי הסתום בו נמצאת המערכת הפוליטית, המתבטא גם במשבר חוקתי.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

באשר למישור הרפואי - נכון להיום, קיים מחסור בציוד מיגון לצוותים הרפואיים. כתוצאה מכך מעל 3,000 אנשי צוות רפואי נמצאים בבידוד ו- 42 נדבקו בקורונה. חשוב לשים לב למחאת הרופאים הבכירים הכותבים כנגד ההנחיות חסרות ההגיון של הממשלה. הנושא השני הוא קיומן המצומצם של בדיקות. כל יום נערכות פחות מ- 3,000 בדיקות יזומות במקום 5,000 או 6,000.

באשר למישור הכלכלי - מצד אחד הממשלה מונעת הכנסות מעסקים קטנים כגון מכוני כושר, מספרות, ומסעדות ומצד שני אותם בעלי עסקים ממשיכים לשלם הוצאות שוטפות, כגון שכירות, הלוואות לבנקים וכו'. "בנדיבות" גדולה דחו להם תשלומי מע"מ למשך שבועיים. לזה יש להוסיף גם את תשלומי המשכתנא והארנונה שרובם משלמים.

תחנת הבדיקה בגני התערוכה (צילום: פלאש/90 )
קורונה בישראל | צילום: פלאש/90

בנוסף, כבר היום יש מעל 600 אלף מובטלים, וחלקם בבעיה קשה. במיוחד מי שמעל גיל 67, ונאלץ לעבוד כדי לגמור את החודש, ואינו זכאי לדמי אבטלה במקרה של פיטורין. כך גם עולים חדשים, שהספיקו לעבוד רק 5-6 חודשים ופוטרו.

על משרד הביטחון לנהל את המשבר - פיקוד העורף ערוך לתרחישי חירום 

ובכל הקלחת הזאת, במשרד הבריאות ובמשרד הביטחון רבים על סמכויות. במקרה דנן, משרד הביטחון צודק. יש להעביר את ניהול המשבר למערכת הביטחון באמצעות פיקוד העורף ולהפעיל את מל"ח - משק לשעת חירום. בדיוק בשביל זה הוקם פיקוד העורף וזה תפקידו.

באשר למישור ההסברתי, במקום הסברה יש לנו תעמולה פוליטית נטו. ראש הממשלה מציג תסריטים אפוקליפטיים ומייצר היסטריה מיותרת, תוך ניצול דקות שידור לטובתו האישית, ונראה כי ההנחיות מושפעות משיקולים זרים.

בעוד שבבתי כנסת מותרת התקבצות של עד 20 איש, בשעה שכבר היום ידוע כי 30% מהנדבקים שהו בבית הכנסת או בישיבות, הפעלת משפחתונים, בהם יש בין 5 ל-7 ילדים נאסרה.

באשר לפתרונות: בראש ובראשונה, על נבחרי הציבור לתת דוגמה אישית ולקצץ בשכר הבכירים, בכמות משרדי הממשלה ובכמות השרים.

המעבדה לזיהוי נגיף הקורונה של צה"ל (צילום: דובר צה''ל, דובר צה"ל)
המעבדה לזיהוי נגיף הקורונה של צה"ל | צילום: דובר צה''ל, דובר צה"ל



יש להודיע לבעלי משכורות של עד 6,000 ש"ח שהממשלה תשלם להם, במקום המעסיקים, לפחות ב-3 החודשים הקרובים. כמו כן, על המדינה לתת שיפוי לבנקים עבור אלו המתקשים לשלם כרגע משכנתאות ולהקים קרן, לפחות של מאה מיליארד ש"ח, שתתמוך במגזר העסקי כגון בתי מלון, חברות תיירות ותעופה, אולמות אירועים וכו', ולהתאים את שירות התעסוקה והביטוח הלאומי, למצב הקיים על מנת שיהיו מסוגלים לקלוט מאות אלפי מובטלים חדשים ולהעניק להם את המענה הראוי.

כל יום שחולף מחריף את סכנת המגפה ואת המשבר הכלכלי המאיים על מיליון בתי אב בישראל. מדובר בטיפול מורכב המצריך קבלת החלטות מהר ככל האפשר, ולשם כך חייבים להקים באופן מיידי ממשלת אחדות יעילה, אחראית ונחושה.