ככל שחולפים הימים והנתונים הרשמיים על התפרצות נגיף הקורונה החדש מתעדכנים, גדל הפער בין מספר החולים המדווחים ובין מספר החולים שמתו בעקבות פגיעת הנגיף. כך גם היום. מספר החולים עלה באלפים, אך כמות המתים עלתה במקצת. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

נתון מעודד נוסף הוא שמספר החולים שהתאוששו גדול ממספר המתים מהנגיף. בעולם המערבי, הדמוקרטי, נתון כזה אמור לגרום למומחי הבריאות לקבוע שרמת המסוכנות של הנגיף החדש נמוכה יחסית להתפרצויות קודמות, כמו למשל של קרוב המשפחה מדרגה ראשונה - נגיף ה-SARS שהתגלה בסין ב-2003. אלא שאיש לא מאמין לנתונים שמספקת סין בשנת 2020. ההנחה היא שכדי למנוע פגיעה בכלכלה ובמוניטין של המעצמה העולה, ניסו הרשויות להסתיר את העובדה שנגיף הקורונה החדש שינה צורה והוא תוקף שוב מבלי שיש נגדו חיסון או תרופה.

כדי להעריך את המסוכנות של הנגיף, המומחים מציעים להתייחס לנתונים שמגיעים מהעולם, ולא להחשיב את הנתונים שמגיעים מסין. עד כה דווח על פחות מ-200 מקרים של הידבקות בנגיף מחוץ לסין, ואדם אחד שמת ממנו.  הנתון הזה מלמד שהאלימות של הקורונה החדש זניחה. אבל חשוב לומר - אנחנו בתחילת הדרך. המומחים עוד לומדים את העובדות וכאמור, לא מאמינים לסינים. לכן רשויות הבריאות בעולם לא לוקחות סיכונים מיותרים.

יחלפו עוד כמה שבועות עד שערפל הקרב יתפזר, ואז מומחי הבריאות יהיו יותר חכמים. בינתיים אין רשות בריאות בעולם שלא מנצלת את המצב כדי לבסס את קיומה בתודעה, להפגין עד כמה היא נחוצה ולהגדיל בהתאם את התקציבים המופנים אליה. כך בארגון הבריאות הבין-לאומי שהכריז שהתפרצות הנגיף בסין היא מצב חירום המצדיק דאגה בין-לאומית, וכך גם ראש ממשלת ישראל שלא החמיץ את ההזדמנות לדרוש הקמת מפעל חיסונים בישראל.

ובכל זאת, כולנו ראינו את הגרף המפחיד שמראה כמה מהר מתפשט הקורונה היום לעומת הסארס לפני 13 שנים. אמרנו קודם שהסינים עשו כל מאמץ למנוע את גילוי המחלה ועשו זאת כשכבר לא הייתה ברירה כי היו כבר כמה מאות חולים.

מכיוון שכל חולה מדביק בין שני אנשים לארבעה, קצב ההתפשטות בשלב הזה מהיר הרבה יותר. בנוסף - היכולת של גורם מחלה, כל גורם, להתפשט בסין היום היא פי כמה וכמה מזו שהייתה לפני 17 שנים. יש הרבה יותר סינים והם חיים בערים ענקיות, צפופות רבה יותר. הרגלי התזונה שלהם לא בדיוק עומדים בסטנדרטים הבסיסיים של ההיגיינה המערבית, מה שמאפשר לגורם המחלה לעבור מחיה לאדם.

תנועת האוכלוסין בסין, ממנה ואליה, גדלה בעשרות מונים מידי שנה. התחבורה הציבורית יעילה, רכבות תחתיות בתוך הערים ועיליות ביון הערים. הרבה מאוד שדות תעופה בינלאומיים נבנו במדינה שהפכה לכלכלה השנייה בעולם. אלפי טיסות ביום משנעות מיליונים מסין וכל זה מאפשר לנגיף להתפשט מהר יותר בתוך סין ולצאת ממנה במהירות הסילון.