מה קרה ב-96 השעות שבין פרסום הסקר הקודם במהדורה המרכזית לדרמה שייצר סקר N12 אמש, כשנתניהו לראשונה במערכת הבחירות מצליח לעבור את גנץ במספר המנדטים? קודם כל, המשך המגמות הקיימות של התחזקות נתניהו והיחלשות גנץ בהתאמה לראשות הממשלה. סדר היום המדיני-בריאותי-ביטחוני השתלט על הפלילי, והפער בין השניים עומד כבר על עשרה אחוזים תמימים, בהשוואה לשוויון מוחלט לפני חודש בלבד.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

המעבר מגנץ לנתניהו הוא ישיר: ‪ ‬לפי הסקר, חמישה אחוזים מהאוכלוסייה, שבינואר ראו ביושב-ראש כחול לבן מתאים יותר לתפקיד, שינו את דעתם וסבורים כעת שנתניהו הוא האיש. שנית, פצצת המימד החמישי. למרות ההבהרה של היועץ המשפטי לממשלה, שלפיה בני גנץ איננו חשוד בחקירה הפלילית החדשה, מחצית מבעלי הדעה סבורים שגנץ היה מעורב, בהם כעשרים אחוז מבעלי הדעה בגוש המרכז-שמאל. כשבוחנים את שני הנתונים האלה מבינים את שינוי המגמה בסקרים.

הראשון שזיהה, יש לומר, הוא שלמה פילבר, יועץ אסטרטגי וסוקר למחייתו ועד מדינה על פי תוארו. מכון דיירקט פולס שלו בישר כבר בחמישי על הובלה של הליכוד והתחזקות של הימין, בשיעור גבוה עוד יותר. 

האם תחושת ההחמצה של בוחרי כחול לבן תוביל להתעוררות - או ההפך?

שתי החדשות שהשתלטו על סדר היום ביממה האחרונה יכולות, אולי, ללמד לגבי ההמשך: רוב גדול בציבור מרוצה מהתנהלות הממשלה בנושא הקורונה, אבל רוב גדול עוד יותר איננו מרוצה מהתנהלות נתניהו ובנט בנושא עזה.

סימן השאלה הגדול, מעבר להמשך ההדבקה מהמזרח והירי מ‪מערב‬, הוא מה יעשה הסקר. התחושה החמוצה בקרב בוחרי כחול לבן ניכרת לעין, לאור התסכול מחוסר היכולת הנראה לעין להוציא את בנימין נתניהו מבלפור. האם המעבר לפיגור הן בגושים והן במפלגה הגדולה יוביל להתעוררות וחזרה הביתה, או הפוך - להתעצמות התחושה שאין דרך לנצח, ולפיכך להישארות בבית.

הסקרים מעידים עדיין על פער של 4 אחוז לטובת גנץ בנכונות לצאת להצביע בין מצביעי שני המחנות, קטן יותר משהיה אבל עדיין משמעותי. אחוזי ההצבעה האלה, במיוחד על רקע החשש מהידבקות, יקבעו מי – אם בכלל – ישתה שמפניה בלילה שבין שני לשלישי. למרבה הצער, גם על פי הסקר הנוכחי התרחיש הריאלי הוא עדיין, למרבה הבלהה, בחירות רביעיות.