ערכה לבדיקת קורונה היא אחד המצרכים הכי מבוקשים בעולם כעת על ידי כל המדינות. הביקוש גדול בהרבה מההיצע ומתחולל מרדף עיקש על מנת להכריע מי ישים את היד על הערכות. המוסד התגייס גם הוא למשימה הזאת והביא הלילה (חמישי) 100 אלף ערכות לישראל ממדינות זרות. לראש המוסד קשרים בכל עולם, כולל במדינות שלא מקיימות קשרים דיפלומטיים עם ישראל, ואותן מדינות נכון לעכשיו, פחות נגועות ובינתיים מסכימות למכור.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

תארו לכם מצב שבו המדינה המוכרת את הערכות לא יודעת שהיא מכרה לישראל, אם היא הייתה יודעת סביר להניח שהיא לא הייתה מוכרת. לכן ישראל באמצעות המוסד מצליחה "לחטוף" מתחת לרדאר לפני כולם, ולהביא הלילה במבצע חשאי את הערכות האלה.

דגימה עבור בדיקת קורונה במעבדת רמב"ם  (צילום: יוסי אלוני, פלאש/90 )
דגימה עבור בדיקת קורונה במעבדת רמב"ם | צילום: יוסי אלוני, פלאש/90

בהמשך נערכים במוסד להביא עוד 4 מיליון ערכות כדי למלא את החוסרים ואת חוסר ההיערכות של משרד הבריאות. למרות הצעדים הנרחבים מאוד של משרד הביראות בהקשר להנחיות על הציבור, נשמעה ביקורת על מספר הבדיקות שנעשות. שישנם דיווחים על כך שבכירים במשרד הבריאות אומרים שהבדיקות שהגיעו אינן מספקות את הצרכים,‎ אך גם בתוך הבלאגן הזה שהוא ההתמודדות עם משבר הקורונה, מתנהלים לא מעט קרבי אגו גם בתוך משרד הבריאות.

מדובר במבצע מיוחד במינו, ובעיקר חריג באופיו שסוכנות מודיעין מבצעת מהלכים מדיניים כאלו. ישראל חושבת בצורה יצירתית, או חלקים ממנה לפחות – וכל גורם במדינה מנסה לפצח איך אנחנו יכולים לעזור למשבר הקורונה בישראל, ולהפתיע ולהיות לפני כולם. שהרי כשכל העולם במרדף אחרי הערכות הללו, אין מנוס מהפעלת כל הארגונים, האנשים, ובעיקר המוחות לפתרון הבעיה.

"זה מבצע מיוחד במינו, ובעיקר חריג באופיו שסוכנות מודיעין מבצעת מהלכים מדיניים כאלו"

מעבר למבצעים להבאת ערכות לארץ, צוות  אנשי סייבר של המוסד מסייע בימים אלה למשרד הבריאות בכתיבת תוכנות ואפליקציות ייחודיות להתמודדות עם הנגיף. זהו אירוע חריג, בו כל גופי המודיעין והביטחון של מדינת ישראל מתגייסים כדי לסייע למאמצי בלימת התפשטות הנגיף. כמו גם השב"כ, שכאמור מפעיל מערך שלם של איכון טלפונים סלולריים על מנת לאתר אנשים שבאו במגע עם חולי קורונה מאומתים.