N12
פרסומת

היסטוריה: מירוץ פורומולה ישראלי ראשון

הספורט המוטורי בישראל היה במשך זמן רב אסור על פי חוק. בסוף השבוע אמורה להירשם היסטוריה קטנה באילת - מירוץ פורמולה ישראלי ראשון. היינו שם בנסיעת המבחן הראשונה של מכונית פורמולה בישראל, העניין הוא שכבר היו מירוצים בישראל כשאף אחד לא חשב שצריך חוק בשביל זה

הקישור הועתק
פורמולה ישראל
המכוניות כבר כאן | צילום: נעם וינד

דני קושמרו עשה בשבוע שעבר היסטוריה קטנה כשהיה הישראלי הראשון לנהוג על מכונית פורמולה בישראל, זאת לקראת מרוץ הפורמולה הראשון שיערך בארץ השבוע באילת.

המרוץ באילת הוא למעשה האירוע המוטורי המשמעותי הראשון מאז שאושר חוק הספורט המוטורי לפני כשנה, לאחר שבמשך שנים קיום מרוצים בארץ היה למעשה מנוגד לחוק.

קושמרו נזכר בתולדות הספורט המוטורי המקומי, מהמרוץ הבינלאומי שהופסק ב-1970 לאחר התפרצות הקהל למסלול, דרך ימי הראלי-קרוס באשקלון בשנות השמונים ועד להכנות הקדחתניות לקראת המרוץ בסוף השבוע באילת. 

הכנות למרוץ פורמולה ישראל
לראשונה: מרוץ פורמולה בישראל | צילום: נעם וינד