בזמן שחבריהם הולכים מדי בוקר לבית הספר, יוצאים לטיולים השנתיים ומתכוננים למבחני הבגרות, יש נערים ונערות שפנו לדרכים אחרות לגמרי. בין אם זו קריירת משחק, יזמות או לימודים אקדמיים, אלו בני ה-17 וה-18 שנטשו את ספסל הלימודים ולא מסתכלים לאחור אפילו לרגע.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

קים אור אזולאי, כוכבת נוער, מספרת שבזמן הצלצול הראשון ב-8 בבוקר, כשחבריה רק עוברים בשער בית הספר, היא כבר הספיקה לצלם ארבע סצנות לסדרה שבה היא מככבת. "פחדתי שאשאב עוד יותר לעולם של הגדולים", היא מודה. "פחדתי שלא יהיו לי חברים וטיולים שנתיים וקשר מחנך-תלמיד, פחדתי שהתום הזה יאבד לי עוד יותר מהר, כי אני באמת נלחמת עליו".

"בכיתה י"א אמרתי שאין מצב שאני נשאר שם"

אך בעזרת תכנית מיוחדת היא מצליחה גם להשלים את מבחני הבגרות וגם לפתח קריירה מבטיחה. "יש לי הזדמנות מדהימה ללמוד את מה שלא לומדים בבית הספר", קים מסבירה. "זה ללמוד את החיים האמיתיים. זה מקצוע שהלוואי שהיו מכניסים גם למשרד החינוך".

יובל הס, יזם ומרצה לשיווק בן 18, מסכים: "אני כל כך לא מתחרט שאני לא נכנס עם חברים שלי לבית הספר". כבר בחטיבה הוא הבין שבית הספר זה לא המקום בשבילו, אך עבר הרבה זמן עד שהצליח לשכנע את הוריו. "בכיתה י"א אמרתי שאין מצב שאני נשאר שם", הוא נזכר. "אני לא יכול לסבול את כמות הזמן שאני מבזבז ויכול להשקיע בכל כך הרבה דברים אחרים שאני רוצה למוד ולהתפתח בהם".

"בכיתה ט' החלטתי להפסיק. מאז הייתי עריק כזה ממשרד החינוך"

על החוויות שפספס בשנות התיכון יובל אומר כי "זה צבט בלב, אבל אני לא מתחרט על זה. אני קצת מפספס, אבל דואג ליצור לעצמי את אותן חוויות גם בחוץ. יש סטנדרט איך ילדות צריכים להיראות? אין סטנדרט, אף אחד לא קבע. אין חוק. כל עוד אני נהנה, לא מבין איך אתחרט".  

יונתן, וובצ'יק - גם הוא בן 18 - אומנם הפסיק להגיע לבית הספר בגיל צעיר, אך לא הפסיק ללמוד. רגע לפני הגיוס הוא כבר אחרי תואר ראשון במתמטיקה, ובדרכו לתואר שני. "אין לי שום חרטה בכלל על זה שפרשתי", הוא מספר. "בכיתה ט' החלטתי להפסיק ללכת. מאז הייתי עריק כזה ממשרד החינוך. הורים לא התפלאו יותר מדי, קצת התנגדו בהתחלה. אבל הלכנו ליועץ חינוכי ממש נחמד, שבסוף המליץ להם שאפסיק ללכת לבית ספר".

ומה לגבי שאר המקצועות שפספס בתיכון, חוץ מלימודי המתמטיקה? "אני אוהב ללמוד", אומר יונתן. "מה שאני יכול לקרוא אני קורא. אני אוהב שפות, אני לומד יוונית כבר שנתיים".