מבצע החילוץ באנטרקטיקה: מסוק החילוץ הסיני הגיע הבוקר (ה') ליבשת הקפואה וחילץ את 52 הנוסעים, שהיו לכודים במשך תשעה ימים על ספינת המחקר "אקדמיק שוקלסקי" שנתקעה על קרחון. אנשי הצוות עדיין ממתינים לחילוץ.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפות לחדשות 2 בפייסבוק

צוות החילוץ יצא מהמסוק ועושה דרכו, הלוך וחזור אל עבר הספינה הלכודה במסגרת פעולות החילוץ, שמתנהלות במספר שלבים. נוסעי הספינה יוצאים בקבוצות אל המסוק, ומשם ממריאים גם כן בקבוצות.

כל הנוסעים שהוצאו מ"אקדמיק שוקלסקי" הועברו אל הספינה האוסטרלית - "ארורה אוסטרליה". הספינה תעשה את דרכה לטזמניה ותגיע ליבשה רק באמצע ינואר.    

הספינה בינתיים נטושה
בדרך הביתה | צילום:

מבצע החילוץ המוסק מגיע אחר מספר ניסיונות כושלים להציל את הנוסעים הלכודים בלב ים. כמעט שבוע אחרי שנתקעו בקיר קרח במהלך סופה במזרח הקוטב הדרומי, שתי ספינות חילוץ יצאו לעזרתם, הראשונה - "דרקון הקרח" הסינית, הגיעה למרחק של 11 קילומטרים, מרחק ראיה מהספינה שנתקעה, אבל הספינה הסינית נתקעה גם היא.

ספינה שנייה אוסטרלית שיצאה לסיוע במסע החילוץ של הספינה, נאלצה להכריז ביום שני האחרון שהיא מוותרת על מאמצי החילוץ, והתקשורת העולמית דיווחה על "כישלון".

לכודים ימים ארוכים על הספינה
לכודים ימים ארוכים על הספינה | צילום:

הבוקר היה נראה שוב כי התקווה לחילוץ מתרחקת עם דיווחים על דחיית הפינוי באמצעות מסוק - בשל קרח שהצטבר על הים. אך למרות זאת, המסוק יצא בסופו של דבר לדרך.

בספינת המחקר הרוסית יש 52 נוסעים ובהם מדענים ותיירים, ועוד 24 אנשי צוות. כבר יותר משבוע הם תקועים על קרחון בשם קייפ דל לה מוטה במזרח היבשת הדרומית הקפואה, במרחק של קצת פחות מ-3000 ק"מ מכל יישוב.