יוקר המחיה כבר הביא לנו את מרד הקוטג' ומאבק האוהלים, אבל אחת השאלות הגדולות ברקע היא - האם הישראלים גם יהפכו בעקבות המצב לצרכנים נבונים יותר.

בכל מה שקשור למותג הפרטי, מוצרים המשווקים ישירות על ידי רשתות השיווק, נדמה שהתשובה היא כן. כוחו של המותג הפרטי הולך וגדל והיקף המכירות של המוצרים מהסוג הזה עומד כבר על כשני מיליארד שקלים וחצי בשנה.

המותג הפרטי זול בכ-20%

על פי נתוני חברת המחקר נילסן, שהגיעו לידי "תכנית חיסכון", כמעט כולנו, 98%, קנינו מותג פרטי בחצי השנה האחרונה. ברשתות השיווק מוסיפים על כך ואומרים שבחודשיים האחרונים, עם פרוץ מאבק הקוטג', חלו עליות נוספות במכירות המותג המוזל.

ברשתות אומרים שעיקר ההוזלה על המותג הפרטי היא בשל היעדר הוצאות השיווק עליו. בין אם זו הסיבה העיקרית ובין אם הסיבה היא איכות המוצר, המחיר בדרך כלל זול משמעותית - כ-20% פחות בממוצע מהמוצר המוביל באותה הקטגוריה.

מפסטה ועד לנוזל כלים

והנה המספרים שמספקים באתר השוואות המחירים פרייסל:
פסטה 500 גרם עולה ארבעה שקלים במותג הפרטי ושבעה במותג המוביל של אוסם (43% יותר). ליטר שמן של "המותג" עולה תשעה שקלים, לעומת 13 שקלים במותג עץ הזית (31% יותר).

מיונז 500 גרם עולה במותג הפרטי שמונה שקלים ו-11 שקלים במותג המוביל של תלמה (28% יותר). גם במוצרי הניקוי הפער נשמר. נוזל כלים 750 גרם עולה שבעה שקלים ב"מותג" ו-10 שקלים במותג של "פיירי" (30% יותר).

ויש מי שאוהב את המותגים המוכרים

מנגד, יש מוצרים שאנחנו מעדיפים לקנות עם מותג צמוד אליהם. כך בקטגוריות דגני הבוקר, הסלטים הארוזים והחטיפים המלוחים - בהן נתח המותג הפרטי מגיע לפחות מ-5%.

במוצרי יסוד המותג הפרטי כבר כובש נתח משמעותי. בשמן, חומץ, שימורים או קמח, חמישית מהצרכנים כבר מעדיפים לקנות בזול, ללא נאמנות למותג.

ברשתות אומרים שכבר בתקופה הקרובה נראה יותר ויותר מוצרים תחת האריזות האלה. גם שחקנים שעוד לא היו בתחום, כמו רמי לוי, מתכוונים להיכנס אליו בקרוב. הצרכנים מצידם מקווים שהצלחת המותג הפרטי גם תוביל להוזלות משמעותיות אצל היצרנים והמותגים המובילים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק