הקניות, חשבון הבנק ואפילו חיי החברה שלנו מתנהלים באינטרנט. הרשת מציעה אפשרויות רבות לאיסוף מידע, לעבודה ולבילוי ובהתאם גם הסכנות רבות: גניבת מידע, פרטים אישיים והרגלי גלישה, פרטי כרטיס אשראי או חשבון הבנק ועד האטת המחשב ואפילו קילקולו.

ההתמודדות הטובה ביותר, כמו עם מחלות אחרות, מתחילה במניעה. זהו תפקידן של תוכנות ה"פיירוול" או חומת האש בעברית שנועדו למנוע מגולשים ומתוכנות אוטומטיות מלחדור למחשב שלכם דרך רשת האינטרנט או להעביר מידע ללא רשותכם לרשת. התוכנה תבקש מכם להגדיר לאילו תוכנות אתם מאפשרים גישה לאינטרנט - ותחסום את כל השאר.

במערכת ההפעלה חלונות XP או ויסטה קיים פיירוול בסיסי אך מומלץ לשדרג את ההגנה בתוכנת החינם של ZoneAlarm, חברה בבעלות צ'ק פוינט הישראלית. למרות שבשנים האחרונות שומעים עליהן פחות - בכל זאת עשויים להסתנן למחשב שלכם וירוסים והם עדיין גורמים לנזקים בשווי מיליארדי דולרים ברחבי העולם. בשוק יש לא מעט תוכנות מקצועיות טובות כמו נורטון, מק'אפי, וקספרסקי, שיעלו לכם כ- 40 דולר לשנה.

לא להיכנס לאתרים מסוכנים

אבל אפשר בהחלט להסתפק בהתקנת אנטי וירוס חינמי של חברת AVG, או באנטי וירוס החדש של מייקרוסופט -MSE שניתן להורדה בחינם מאתר האינטרנט שלה.

לא רק וירוסים אורבים לנו ברשת אלא גם הרוגלות- תוכנות שחודרות למחשב דרך הדפדפן בעת גלישה באתרים מסוימים, ומטרתן לגלות עלינו מידע פרטי, לחשוף אותנו לפרסומות או להפוך את המחשב שלנו לתחנת משלוח של דואר זבל לגולשים אחרים.

נוסף לסכנות- התוכנות הללו אחראיות פעמים רבות להאטות מרגיזות בפעולת המחשב ולקפיצה של חלונות לא מתוכננים. גם כאן יש תוכנות שניתן להוריד בחינם- תוכנת ה-windows Defender של מיקרוסופט ותוכנת SpyBot שמסוגלת גם לגלות ולהסיר תוכנות ריגול שכבר הצליחו להסתנן למחשב.
למרות כל התוכנות ההגנה- באינטרנט עדיין כדאי להיות חשדנים, לשמור מרחק מההצעות מאנשים לא מוכרים ולהשתדל לא להיכנס לאתרים מפוקפקים.