האם אי פעם שאלתם את עצמכם איך הג'ינסים שלנו מקבלים את המראה המשופשף? הטריק נראה כך – בעזרת מפוח וניירות זכוכית. המפעל הזה עבד במשך שנים בפרברי אתונה, אבל עכשיו, עם המשבר הכלכלי ביוון הוא עבר לכפר הבולגרי רקובסקי. ביוון כבר לא קונים בגדים – המכירות צנחו בשנה האחרונה ב-40, 50 ואפילו 70 אחוז. בעלי המפעל החליטו לעבור דירה, מעבר לגבול – שם יש עדיין קונים.

המיסים ביוון עולים בקצב מדאיג. היוונים  לא ניחנו במוסר עבודה גבוה במיוחד, אבל ממש כמה קילומטר משם, בבולגריה, המשכורות נמוכות בהרבה. איש לא מפרסם מספרים מדויקים אבל זה מאוד מורגש - אנשי העסקים והנדל"ן עוזבים את יוון. יש אפילו יוונים שמעבירים את חשבונות הבנק שלהם לבוגריה, כדי להישמר ממצב שיוון תעזוב את גוש האירו.

העברת העסקים מעבר לגבול היא לא רק בעיה של תעשיית אופנה או של הנדל"ן, גם בתיירות נעו אל מעבר לגבול ומפעילי שמורות הסקי בבולגריה מאוד נהנו מירידת התיירות אצל השכנים. ובהתאם אצלנו, התיירים הישראלים, בולגריה הופכת אטרקטיבית יותר ויותר. המחירים נשארים נמוכים יחסית והתפוסה עולה. אנשי ענף התיירות ביוון יודעים את זה והם מנסים לעשות את המיטב- העיקר שתבואו.

>> הכירו את המטייל המבוגר בעולם
>> מעבר לאררט: למה כדאי לבקר בארמניה