אפשר לסכם ולומר - החורף הזה היה מוצלח מאוד, והכנרת, אוי הכנרת, התמלאה לפחות בשני מטרים נוספים. איך זה משפיע על ענף התיירות כאן? יצאנו לבדוק.

אז האי הצחיח התמלא במים, ואיפה שהיו הולכים מאות מטרים ברגל, אל עבר סוכת המציל – גם שם רואים כחול והרבה ממנו. הכל בזכות זה שהכנרת עלתה בכ-2 מטרים, והיא עוד תעלה. אין ספק שיש לכך השפעה על הקהל הישראלי, שגילה מחדש את האגם של המדינה. "עליית מפלס הכנרת משפיעה עלינו לטובה, אנשים אוהבים לבוא לכנרת כשהיא מלאה", אומר חיים סתתיהו, מנכ"ל כפר הנופש עין גב. "בנוסף, יש עלייה ברף ההזמנות לקראת עונת הקיץ ואנחנו מתאימים את מתקני הנופש שלנו לכנרת הגבוהה".

בתחילת העונה היו חסרים 5 מטרים, ועכשיו חסרים רק 2 מטרים ו-60 סנטימטרים למפלס הכנרת, וזה מה שכנראה עושה את ההבדל. "חל שינוי דרמטי במפלס הכנרת", אומר יוסי ורדי, ראש המועצה האזורית עמק הירדן ומנהלת הכנרת. "אני נוהג לומר לכל אורחיי שמפלס הכנרת הוא מפלס התיירות סובב הכנרת, ומפלס התיירות סובב כנרת הוא מפלס הפרנסה סובב כנרת".

מדהים לראות מה עליית המפלס עושה לאנשי התיירות סביב האגם. "אנשים שהדירו את רגליהם מפה במשך שנים, היום נוהרים", אומרת ורד גרוס-גנות מחוף לידו. "לא רק מהארץ, מכל קצוות תבל – אני מקבלת אימיילים מתיירים בחו"ל שכותבים ומבררים על עליית המפלס של הים הגלילי". אבל המשימה הקשה היא כמובן, לראות איך אפשר להשאיר את המפלס הגבוה הזה כמה שיותר זמן. צפו בכתבה.

>> חוף אכזיב: לא מכזיב