עונת הקיץ הסתיימה, החגים בפתח ואתם רוצים לטייל – מלון או צימר? אולי אוהל? או בכלל קרוון? ליהודה כהן מניו יורק יש בית מהלך על גלגלים. "כשאני רוצה לטייל אני נכנס לאוטו ונוסע לאן שאני רוצה – לחוף, לחורשות", הוא אומר, וביתו מאשרת: "נוח שיש מיטה, מזגן, והשירותים הלא כימיים, וכמובן הבחוץ".

"בחו"ל זה מאוד מפותח – זו תרבות שנהוגה בעשרות בשנים ומתאימה למשפחות, כולל אנשים מבוגרים. אין לזה גיל בעצם", אומר אוהד מנור מחברות "הקרוון". "אלה אנשים שיש להם קרוון משלהם ופעם בשנה הם יוצאים לחופש לתקופה של חודש.

באירופה הם באים לחניונים וישנים שבוע, או עשרה ימים – ואז עוברים למקום הבא. זה הבילוי, זו חופשה שמאמצים בה יותר אבל ההנאה היא אחרת", הוא מוסיף ואומר.

"כל עניין הקרוונים הוא בעצם נופש פעיל. כל המשפחה – ילדים, נכדים והורים משתתפים בהקמת האוהלים והקרוונים.", אומר גיורא חן מהמועדון הישראלי לקמפינג וקרוונים. "כולם מביאים מים ואוכל, מבשלים בשטח ארוחות משותפות – גם בחגים. בסוכות אנחנו הולכים להקים סוכה עם הילדים".

בקרוון האוטובוס יש חדר זוגי להורים, טלוויזיה ופינת סלון מרווחת. בנוסף יש קרוונים עם 6 מקומות לינה, טלוויזיה, מקלחת ושירותים. המחירים נעים בין 400-900 שקל ללילה לכל המשפחה – בהתאם לכמות הלילות ולאיכות הקרוון, והאם הקרוון הוא קרוון נגרר או שזהו אוטו קרוון.

>> טיולים בארץ: 5 טיולים בסנדלים