הן הזרוע החשאית של חיל הים ומוגדרות "גורם אסטרטגי מרתיע". באחרונה עלתה שייטת הצוללות של חיל הים לכותרות כשהשתתפה במבצעים למניעת הברחות נשק דרך הים לעזה וללבנון.

נדרש אופי מיוחד ממי שמשרת בהן. החיילים יכולים למצוא את עצמם גם חודש מתחת למים, רחוק מאוד מחופי ישראל. אנחנו הפלגנו איתם ביממה האחרונה.

חומקים בין האניות, אנחנו יוצאים מנמל חיפה ללב ים. הפתח העליון נסגר. גם כשמדובר בכלי מתקדם ומתוחכם, יש כאן עדיין צינורות, ברזים ורעשים של אוויר דחוס כשמתחילים לצלול.

סיכול הברחות וגם תקיפה

בפנים צפוף ושקט. שקט לא רק בגלל האופי של מי שמשרת כאן, גם בגלל שכל קול יכול לחשוף אותך. "בעצם כל הצוות עכשיו עובר על הפתחים ועל כל השיפוליים ובודק שאין לנו נזילות או נוזלים חדשים שפתאום הגיעו", מסביר א', ראש הצוות הטכני בצוללת אח"י לווייתן.

שייטת הצוללות של חיל הים מוגדרת ככוח התקיפה הימי המרכזי של ישראל, גורם איסוף מודיעין מרכזי גם בימי שלום, גורם אסטרטגי מרתיע. וזו הסיבה כשכמדברים על סיכול הברחות הנשק באניות לעזה וללבנון, הם שותפים. וכשמקורות זרים מדברים על אפשרות של תקיפה באירן, ייתכן שיהיה להם בכך חלק.

"שייטת הצוללות נותנת את המענה שהיא נדרשת, על מנת לצמצם, להקטין, ולמנוע התחמשות של אויבינו ושל ארגוני הטרור שמנסים כל הזמן לפעול כנגד מדינת ישראל", מספר אל"מ ע', מפקד שייטת הצוללות בחיל הים. "בלי תעוזה ובלי יצירתיות מבצעית, לא מצליחים לייצר ביטחון מלא".

המפקד מחליט לבד

הצטרפנו להפלגה. מתרגלים ירי, ניווט חשאי. מתחת למים, מפעיל המכ"מ הוא העיניים והאוזניים של הצוללת. רק הוותיקים והמנוסים ביותר יושבים בעמדה הזו. שלושה כאלה יש בחיל הים.

ויש את עניין בדידותו של המפקד. הצוללת יוצאת להפלגה ארוכה, רחוק מאוד מגבולות ישראל, ללא קשר עם היבשה או המפקדה וכל האחריות על כתפיו של המפקד. "יש החלטות קשות שצריך לקבל אותן ובסופו של דבר אתה מחליט לבד. לזה הוכשרנו", מספר לנו מפקד הצוללת.

רוצים לקבל עוד עדכונים שוטפים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק