את מרבית המערכות הביטחוניות של צה"ל אנחנו מכירים רק כשהן זוכות להצלחה, בין אם מדובר בכיפת ברזל שמיירטת רקטות או מעיל רוח שמגנה על הטנקים בעזה. עם זאת, לפני שבצה"ל מוציאים מיליארדים על כל פיתוח כזה, עוברות המערכות עשרות ומאות ניסויים תחת ידיהם של אנשי יחידת הניסוי של הצבא.

כל אמצעי לחימה וכל רכב שנכנס לשירות נבחן במעבדות ובשטח. הערב במהדורה המרכזית הבאנו הצצה ראשונה אל היחידה שבודקת היום את הפיתוחים של המחר.

לאחרונה נערך אי שם בארץ פיצוץ של 100 טונות חומר נפץ, במה שמדמה פיצוץ אטומי. מצלמות שהוצבו בבונקר סמוך למקום הפיצוץ שידרו מה היה קורה למי שמצא מסתור מתחת לאדמה - הוא היה נפצע, אך לא נהרג.

היחידה הצבאית הזאת היא בעצם מעבדת הניסויים הגדולה ביותר בישראל. לכאן באים אנשים מכל רחבי העולם, כולל צבא ארה"ב, כדי ללמוד.

כך מתרגלים את הפיתוחים החדשים (צילום: חדשות 2)
כך מתרגלים את הפיתוחים החדשים | צילום: חדשות 2
האמריקנים תרגלו "תרחישי אפגניסטן" בישראל

גם תרחישים שמדמים פיצוץ של מחבל מתאבד בתוך בניין נערכים על ידי יחידת הניסויים. חיישנים ומצלמות שמוצבים באזור בוחנים את המיגון שפותח ומנוסה לראשונה כדי למזער את סיכויי ההיפגעות של מי שהיה ליד פיצוץ שכזה.

ובהחלט אפשר להינצל מפיצוץ שכזה - תשאלו את האמריקנים שפועלים באפגניסטן ועוברים את התרחיש פעמים רבות. את הניסויים על המערכת החדשה של האמריקנים הם ערכו, כמובן, בישראל.

"כרגע אנחנו בשלבי פיתוח של מיגון שאמור להתמודד עם כלי הנשק הכי מתקדמים שקיימים בזירה", אומר לחדשות 2 רס"ן סרגיי חנוכייב, ראש מדור בליסטיקה ביחידת הניסויים של צה"ל.

במעבדת הניסויים בודקים גם אריחי מיגון חדשים מפני מקלעים, שנרכשו לאחרונה על ידי ארגוני הטרור הפלסטינים, ויכולים לאיים על כלי רכב ומטוסים. היחידה הזו תמשיך גם עכשיו לעבוד ולנסות את הפיתוחים החדשים ביותר - כדי שצה"ל יוכל להמשיך לבצע את תפקידו, וגם להגן על חייליו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק