המולת ילדים היא בדרך כלל חלק בלתי נפרד מעסקת החבילה בנופשונים בארץ, ויותר ויותר מקומות אירוח הגיעו למסקנה שכדי למשוך מבקרים דרושה פעולה מונעת. "ספא קלאב לא מארח ילדים", אומרים לנו בשיחה עם מוקד ההזמנות הטלפוני. "זה הקונספט של המלון: ללא ילדים, ללא טלפונים ניידים, ללא עישון. שקט. מגיל 18 בלבד".

במלון מצפה הימים הרעש המרכזי הוא פכפוך המים. מדובר בחוות בריאות אורגנית, שכבר שנים אוסרת על אירוח ילדים. פה אפשר לשתות חליטות תה ולשקוע בספר טוב: "יש פה שלווה, שקט ואווירה מיוחדת. כל אלה לא יהיו אם יתרוצצו כאן ילדים – זה סוג אחר של חופשה", מסביר אחד האורחים את היתרונות.

"מקום בו עושים ילדים, לא שומעים ילדים"

מצפון ועד דרום, במלונות יוקרה, צימרים, מועדוני ספא ואפילו במסעדות שנמצאות בהם - כבר לא מקבלים ילדים. עכשיו יש מי שרוצה לשים לזה סוף. "בואו נשווה בנפשנו שבני דת מסוימת, בני עדה מסוימת או בני מין מסוים הם רעשניים בדרך כלל - ולכן אין להם כניסה למקומות ציבוריים. לא היינו מוכנים לחיות עם זה לרגע", אומר יצחק קדמן, יו"ר המועצה לזכויות הילד בכנסת. "למה מה שאסור לעשות למבוגרים מותר לעשות לילדים?".

גם חבר הכנסת זבולון אורלב, יו"ר הועדה לזכויות הילד בכנסת, סבור שמדובר בהפליה כמו כל הפלייה אחרת, וחושב לאסור אותה בחוק. "חוק הסלקציה אסר למיין כניסתם של אנשים גם למקומות פרטיים כמו מועדונים או בתי קולנוע על בסיס אפליה של לאום, גזע ומין. צריך להוסיף גם גיל: גם קשישים, גם ילדים".

התופעה רחבה כל כך, שאפילו באילת, ממלכת הילדים, יצרו מלון למבוגרים בלבד. "זה טרנד שהולך וצובר תאוצה", מעדכן קובי הצואל, מנכ"ל מלון הרודס ויטאליס באילת. "אנשים מחפשים חופשה יוקרתית, מקום שעושים בו ילדים ואין בו ילדים שמסתובבים בין הרגליים".

המתנגדים רואים בטרנד חלק משיח חדש, בו הילדים הם מטרד. התומכים חושבים שזו פשוט דרך להירגע קצת - כולל מהילדים עצמם. ויש כאלה שחושבים שבכל הנוגע לנופש אין מקום לאיסורים, ומניחים שהורים פשוט לא יביאו את הילדים שלהם למקומות בהם אין להם מה לעשות.

אירוח זול בפסח: חאן קטן בערבה