"אני ואשתי פשוט משתדלים לא לעבור פה במעבר חצייה הזה ספציפי, אתה עובר שני צעדים וחוזר לעומת שבאת" - כך אומר יניב גולן שרצה לגור במודיעין, עיר שנות ה-2000 שכולה הבטחה לאיכות חיים. כשקנה את ביתו, ברחוב עמק החולה, לא שיער שמתחת - יקום שדה קטל בדמות כביש מהיר.

כבר שש שנים שיניב מתוסכל. מתחת למיטה הוא מחזיק בקבוק מים, ובכל פעם שנשמע הבום, הוא רץ מהר אל הכביש להגיש עזרה לנהגים והולכי הרגל שנפגעו. הוא ראה כבר עשרות תאונות, ממש מתחת לבית.

לפני שנתיים אפילו הצליח להביא את סגן ראש העיר הקודם אל הצומת הזאת. "אמרתי לסגן ראש העיר ומהנדס ראש העיר שהכתובת כתובה על הקיר ואם לא תעשו משהו ימות פה ילד ולפני שימות ילד או אדם", הוא מספר. "קומו ועשו מעשה. תגרמו לאנשים מכשול שיגרום לאנשים לנסוע לאט".

יוסי בן ה-10 נפגע למוות

לפני חודש, לראשונה, גבה הכביש חיים. יוסי קדוש, רק בן תשע וחצי, יצא לרכיבה על אופניים, נפגע מאוטובוס ונהרג במקום.

 "מבחינתי הילד הזה לא היה בן מוות זה ילד שאהב את החיים שהשתולל שצחק", סיפרו בני משפחתו. "עשר שנים הוא היה בעולם ונהנה מכל דקה. אני את המחיר שלי שילמתי אני מקווה שכרגע יעשו משהו עם זה. זה לא חדש לי לשמוע שיש מקרים שכל הזמן תריעים מתריעים ועד שלא קורה משהו לא עושים והיו את כל הנורות האדומות שנדלקו כי מהיום שאני גרה פה היו הרבה מאוד תאונות ולא לדבר על מקרים שהיו ממש קרובים לתאונות".

גם במהלך הצילומים לכתבה חולפות המכוניות במהירות. תושבי מודיעין שעוצרים, מכירים כולם את הבעיה בכביש. "מלא תאונות הכביש הזה שפוך בדם , שפוך בדם אני לא חושבת שאני הגורם שצריך להגיד לכם משהו, צריך לעשות שלטים כדי שהדם לא יהיה בכבישים", אומרת תושבת המקום.

מדובר בכביש שגבה מחיר דמים יקר. ילד בן 10 נהרג ופצועים רבים. זה כביש שמאופיין בשדה ראייה לקוי, במהירות מופרזת, בחוסר שילוט באי מתן זכות קדימה להולכי הרגל. האחראית לבטיחות הכביש היא הרשות המקומית. לפני כשנה סוכם בין העירייה למשרד התחבורה על הצבת רמזורים בצמתים בעייתיים. מאז התחלף ראש העיר.

רק בחודש האחרון אירעו פה שש תאונות עם נפגעים. עד שבעירייה יתחילו ליישם את התכניות, תושבי השכונה תולים שלטים ומכינים עצומה. שרית ובנה אריאל, מקווים שיוסי יהיה הקורבן האחרון של הכביש.