N12
פרסומת

מערכת הבחירות שבה לחיים

בתום הפוגה הומניטארית של 3 שבועות חוזרת מערכת הבחירות. היום היו אלה עוד התבטאויות מבוססות, אבל כבר ממחר יחזרו השלטים, התשדירים וההשמצות. בסקר פוליטי מיוחד שנערך עבור חדשות ערוץ 2 עולה כי 36% היו רוצים לראות את בנימין נתניהו כרה"מ, 21% העדיפו את לבני ו-14% העדיפו את ברק

הקישור הועתק

היום היה זה יום אחרון של מלחמה מצד אחד ויום ראשון של קמפיין הבחירות מהצד השני. בנימין נתניהו קופץ שוב לדרום. ביקור הזדהות שהוא גם ביקור בחירות. הטון המינורי של המועמדים לא יישאר הרבה זמן והם יתחילו ממש בקרוב ללכלך אחד על השני. 200 מיליון שקלים הולכים להישפך בשלושה שבועות בלבד על הקמפיינים של שלוש המפלגות הגדולות.

בסקר פוליטי מיוחד שנערך עבור חדשות ערוץ 2 על ידי פרופסור כץ מ"מאגר מוחות" עולה כי 36% היו רוצים לראות את בנימין נתניהו כראש ממשלה, 21 אחוזים העדיפו את ציפי לבני ו-14% בלבד לאהוד ברק.

סקר מנדטים מתוך המהדורה
למי הציבור היה מצביע היום | צילום: חדשות 2

בבחירות לכנסת הליכוד זוכה ל-31 מנדטים, קדימה זוכה ל-23 מנדטים, העבודה 15 מנדטים, ישראל ביתנו זוכה ב-13 מנדטים, וש"ס - 12 מנדטים. מרצ החדשה זוכה בשישה מנדטים, יהדות התורה - חמישה מנדטים, מפלגת הבית היהודי זוכה לשלושה מנדטים. והמפלגות הערביות: חד"ש- ארבעה מנדטים, רע"ם תע"ל - שלושה מנדטים ובל"ד - שני מנדטים.