סגנית שר הפנים פאינה קירשנבאום, החשודה המרכזית בפרשת השחיתות שבה מעורבים אישי ציבור בכירים, חלקם ממפלגת "ישראל ביתנו", מכחישה בתוקף את החשדות החמורים שבגינם זומנה לחקירה. בשיחה עם חדשות 2 הבהירה סגנית השר כי היא בטוחה שלמרות הסערה הגדולה, הפרשה תיגמר בלא כלום: "כמו שיצאו בפרסום מאוד גדול, שאחר כך יפרסמו את כל הנתונים".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"אני לא מבינה מה קורה ואני רוצה לבדוק במה מדובר. זומנתי לחקירה ואהיה היום בחקירה", אמרה קירשנבאום. "לא אמרו לי שום דבר. אני לא יודעת למה אני מגיעה לחקירה, אלא שומעת מהתקשורת. אני בטוחה ביושר שלי".

הפוליטיקאית הבכירה הוסיפה כי "אין לי מושג במה מדובר. שרים מוזמנים לחקירה, אך לא כל יום. זימנו עוד הרבה אנשים. כמו שיצאו בפרסום מאוד גדול על מה שקורה, שגם אחר כך יפרסמו את כל הנתונים. אני אשמח מאוד".

משרדי להב 433 (ארכיון) (צילום: אלירן חייט, חדשות 2)
משרדי להב 433, ארכיון | צילום: אלירן חייט, חדשות 2

במוקד החקירה, שפרטיה הותרו הבוקר לפרסום, חשדות חמורים לעברות מרמה, הפרת אמונים, הלבנת הון ושוחד. מלבד סגנית שר הפנים, עוכבו לחקירה כ-30 חשודים ובהם בכירים נוספים במשרד ובשלטון המקומי. הם מתושאלים במהלך היום ביחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה)/יחידת להב 433.

רבים מהחשודים משתייכים למפלגת "ישראל ביתנו", אך במשטרה מבהירים כי שמו של ראש המפלגה, השר אביגדור ליברמן, לא השתרבב לפרשה.

"ישראל ביתנו": "החקירה נועדה להזיק למפלגה"

"עלה חשד כי החשודים חברו יחדיו ופעלו באופן שיטתי לקידום ענייניהם הפרטיים והציבוריים ולקבלת כספים לצרכים אישיים וזאת תוך ביצוע עבירות שונות, באופן שפגע מהותית במנהל התקין בתחומי עיסוקם", הדגישו במשטרה. החקירה נוהלה בליווי צמוד של היועץ המשפטי לממשלה וכלל הגורמים הרלוונטים במשטרה, אך על פי ההערכה השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ' לא ידע על החקירה. בהתאם להתפתחות החקירה יובאו חשודים שייעצרו לדיון בהארכת מעצרם בסמוך לשעה 14:00 בבית משפט השלום בראשון לציון.

בין המעוכבים הנוספים בפרשה: מספר ראשי מועצות ורשויות מקומית, מנכ"ל משרד ממשלתי, שר לשעבר, מנכ"לי וראשי עמותות, מנכ"לי וראשי איגודים, בכירים בתאגידים ציבוריים ופעילים פוליטיים. במהלך החקירה נערכו חיפושים רבים מאוד במשרדים ממשלתיים, במשרדי מפלגת "ישראל ביתנו" ובדירות פרטיות.

"החקירה הסמויה חשפה, על פי החשד, קיומה של שיטת פעולה מאורגנת, לפיה החשודים או מי מטעמם העבירו במסגרת תפקידם הציבורי, סכומי כסף ניכרים מהקופה הציבורית לגופים מתוקצבים ולרשויות שונות שלא כדין, וזאת בתמורה למתן טובות הנאה שונות לחשודים ולמקורביהם, בין היתר באמצעות מינויים ותשלומים", נמסר מהמשטרה עם הסרת צו איסור הפרסום.

ממפלגת "ישראל ביתנו", שרבים מהמעוכבים בפרשה נמנים על שורותיה, מסרו בתגובה לחקירה: "כפי שקרה בכל מערכת בחירות מאז הוקמה 'ישראל ביתנו' בשנת 1999, גם הפעם לא מוותרים במשטרה על מעצרים מתוקשרים וחקירה נגד אנשי המפלגה. אם דבר החקירה היה מתפרסם לפני שהוכרז על הקדמת הבחירות או אחריהן, ניתן היה לחשוב שאולי מדובר בדבר ענייני, אך העובדה שהדבר נעשה, שוב, בזמן בחירות מעידה יותר מכל על הכוונות העומדות מאחרי העניין, שנועדו לפגוע ב'ישראל ביתנו'. אנו בטוחים בחפותם של האנשים ושכמו בפעמים קודמות, לאחר שישכך הרעש וההמולה התקשורתית, יתברר שאין מאחרי הפרסומים הללו דבר זולת הרצון, שלא יצלח, להזיק ל'ישראל ביתנו'".