לי אלבז, ישראלית בת 38, הורשעה שלשום (רביעי) בארה"ב בניהול הונאת ענק חובקת עולם בסכום כולל של כ-145 מיליון דולר והיא עשויה להישלח לעשרות שנות מאסר. קרובת משפחתה של אלבז סיפרה לחדשות על התחושות הקשות: "אין לי מושג מאיפה הכסף הזה, לבחורה אין את הכסף הזה".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"היא מרוסקת, נגמרו לה החיים, פשוט גמרו לה את החיים", הוסיפה קרובת המשפחה. "היא מלאך. בחורה הכי אמינה שיש, הכי טובה וחרוצה ונשמה טהורה, פשוט לא להאמין - אני לא יודעת איך לאכול את זה".

הפרשה החלה במשרדים של חברת יוקום בקיסריה, משם פעלה החברה שלי אלבז הייתה המנכ"לית שלה ופנתה לאלפים ברחבי העולם. החברה פעלה בישראל ווכרת "אופציות בינאריות" - תחת השמות BinaryBook ו-BigOption.

בעבר היו מספר חברות בארץ באותה שיטה עד שהרשות לניירות ערך אסרה על פעילותן לחלוטין. לפי החשד, נציגי החברה היו יוצרים קשר עם אנשים ומבטיחים להם תשואות גבוהות, כאלה שאין ביכולתם לממש. פנסיונרים בארה"ב סיפרו שאיבדו את כל כספם כשהשקיעו בחברה.

"היא חיה כמו כולם, מפרנסת את עצמה בכבוד"

אלבז, שעבדה מהארץ, הגיעה לביקור פרטי בארצות הברית ב-2017 ונעצרה מיד עם נחיתתה על ידי ה-FBI. גם בארץ נערכו פשיטות, נחקרו באזהרה 18 חשודים. כתב אישום הוגש נגד יוסי הרצוג, בעלי החברה, שמכחיש כל קשר לפעילות בלתי חוקית מצידו ומצד אלבז.

"היא חיה כמו כולם, עבדה בחברה ברמה גבוהה – על מה מדברים? אין לי מושג", הוסיפה קרובת המשפחה. "זו בת-אדם שכל החיים שלה עובדת קשה ובאמת מפרנסת את עצמה בכבוד. אנחנו לא בקשר יום יומי על העבודה שלה, היא עושה את מה צריך שנים על גבי שנים. איפה שהיא לא הייתה, היא תמיד הייתה מספר אחת".

קרובת המשפחה הביעה תקווה שתמונת המצב העגומה תשתנה: "כואב הלב שככה ריסקו אותה, ככה גמרו אותה. פשוט. אני מקווה שעוד יקרה נס ושהצדק באמת ייצא לאור". 

בזמן שהתנהל משפטה, אלבז שוחררה בערבות והיא חיכתה לגזר דינה בסן פרנסיסקו, שם גרה עם קרוב משפחה. העונש שלה ייגזר ב-9 דצמבר בבית משפט הפדרלי שבמדינת מרילנד.

לפי התביעה בארה"ב, אלבז הכשירה בעצמה עובדים והנחתה אותם לשקר למשקיעים פוטנציאליים ולערוך מניפולציות לפני שרכשו אופציות כך שהאפשרויות שלהם להרוויח מאותן השקעות יהיו גדולות הרבה יותר מאשר סיכוייהם האמיתיים. "אין סיכוי שההונאה הזאת הייתה מתרחשת בלי אלבז", סיכם בבית המשפט התובע האמריקני ראש אטקינסטון.

אלבז היא רק אחת מ-15 נאשמים בסך הכל בחקירה הסבוכה הזאת והייתה הראשונה להיעצר. 5 נאשמים הודו במיוחס להם והסכימו לשתף פעולה עם התביעה. עובדי "יוקום" העמידו פנים שהם מגיעים ממדינות אחרות, שיקרו בדבר כישוריהם המקצועיים ואפילו אימצו "שמות במה" כדי להסוות את זהותם. אלבז בעצמה השתמשה בכינוי "לנה גרין" כשדיברה עם משקיעים, כך לפי התביעה.