קמפיין חדש להתמודדות עם בדידות הקשישים: בעשורים הקרובים אוכלוסיית הקשישים בישראל אמורה כמעט להכפיל את עצמה, ואחת הבעיות הכי קשות שאיתם הם מתמודדים היא הבדידות. תוחלת החיים עולה ואיתה גם השעות שהם נמצאים לבד בבית. "לכל אחד יש משפחה, עבודה עסקים, מזל שיש לי רדיו", תיאר את מצבו יוסי רוזנטל, כבד ראייה בן 87.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"ביום ראשון אני הולך למועדון הקשיש ובשאר הזמן אני לבד",  סיפר רוזנטל. "בצורה הזו החיים שלי לא נחמדים. זה ימים ללא תכלית, אם הייתה תכלית, משהו לשאוף אליו אז יופי, אבל אני לא שואף לשום דבר". כשנשאל איך היה מרגיש אם היו מגיעים לבקר אותו, ענה רוזנטל בפשטות: "אז לא הייתי לבד".

לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה - 42% מהקשישים מגיל 75 ומעלה מרגישים בודדים, ואכן יותר משנה שצוות החדשות מלווה את יוסי, קשיש בודד, ואחרים. בסוף כל כתבה המצביעה על מצבם של הקשישים הוא מקבל טלפונים מאנשים טובים שרוצים לפגוש אותו ולדבר, אך כשחולף הזמן הוא שוב נשאר לבדו.

קשיש וצעירה (צילום: shutterstock |  ChiccoDodiFC)
קמפיין חדש: הכירו את הקשיש בבניין שלכם | צילום: shutterstock | ChiccoDodiFC

קמפיין חדש של זק"א, תחת הכותרת: "שכן, שים לב אם אני חסר", קורא לציבור לא להישאר אדישים בזמן שהמדינה מתעכבת עם הפתרונות. "לא ראיתם את השכן שלכם יום יומיים? תעלו או תשלחו את הילד", הסביר יהודה משי זהב, יו"ר ארגון זק"א. "תגידו לו 'בוקר טוב, ערב טוב', זהו. אני בטוח שנציל חיים וגם אולי נחזיר את המושג הזה - של קשרי קהילה שדי איבדנו".

רובי אלפי-ניסן, מארגון הקרן לידידות הוסיף: "הפתרון פה הוא משולב. מצד אחד המדינה חייבת לספק יותר שעות ליווי לקשישים, מצד שני המדינה זה לא מספיק אנחנו כמדינה כקהילה חייבים לקחת אחריות כדי שהקשישים האלו לא יישארו לבד".