באיגוד הישראלי לניאונטולוגיה אומרים בתגובה כי "הכתבה מציגה מידע מסולף ומטעה העושה עוול עם פגיות מצטיינות במדינת ישראל. זאת כיוון שלא נעשתה ההתאמה המתבקשת עקב השוני המשמעותי במדיניות האשפוזים בין הפגיות המטה את חישוב הפטירות ביחס למספר הילודים המאושפזים.

"לדוגמא, בעוד שפגיית פוריה (מקום ראשון) מאשפזת כשליש מסך הילודים הנולדים במרכזה בשנה, הרי שפגיית קפלן (מקום אחרון), המשכילה לייעד את מיטות האשפוז בפגיה לילודים המורכבים יותר, מאשפזת פחות מ-5% מכלל הילודים הנולדים במרכזה בשנה.

"כמו כן, יש שונות משמעותית בתמהיל הילודים בין הפגיות. יש פגיות שבהן מאושפזים יותר ילודים מורכבים (כגון פגים בגבול החיות או ילודים עם מומים) ומאידך, יש פגיות שבהן מאושפזים ילודים עם ממצאים קלים יחסית (כגון פגים 'גדולים'). לאחר ביצוע ההתאמות הסטטיסטיות המתבקשות, אין שונות משמעותית בין הפגיות בארץ ושיעור התמותה הניאונטאלית (בין 0-28 יום מהלידה) הוא 3-4 ל-1,000 לידות חי, שיעור המציב את מדינת ישראל בין המדינות המפותחות והנהנות משיעורי תמותה מהנמוכות בעולם.

"כל האמור לעיל אינו גורע מן הצורך הדחוף לנקוט בפעולות לשיפור שרידות ואיכות החיים של פגים הנולדים בגבול החיות. זאת, כיון שבישראל שיעורי התמותה והתחלואה בפגים זעירים (מתחת לשבוע 28) עדיין גבוהים משמעותית בהשוואה למדינות מפותחות".