גולשי הגלים יוצאים בימים אלה למאבק מול עיריית תל אביב על גורלו של חוף הצוק בעיר לאחר שהעירייה מתכוונת להעמיד שובר גלים תת-ימי באורך של 400 מטר, ואם הפיילוט יעבור בהצלחה – שובר הגלים יתארך ב-500 מטרים נוספים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

העירייה רוצה לגרום למי הים לסגת מעט מהחוף מטעמי בטיחות, ואם הכל ילך כמתוכנן - עבודות ההקמה של שובר הגלים מתחת למים צפויות להתחיל כבר בחודש אפריל הקרוב. אך הגולשים המוחים טוענים ששובר הגלים יגרום לפגיעה סביבתית. "זה תא שטח שדואג לעצמו", הסביר נדב דסברג, רכז מתנדבים בעמותת "צלול". "נכנס כאן חול בין המרינה לבין נמל יפו, יש כאן חול. לקחת עשרות או מאות קילוגרמים של פלסטיק, שזה הבד שהולכים לשים, ולשים בתוך המים – זה מהלך לא סביבתי ולא טבעי".

פעילי המחאה מצביעים על ניסוי דומה שנערך בשנתיים האחרונות באשקלון, שם מזג האוויר החורפי שחק את שובר הגלים, "הגיאו-טיוב" - וגרם לו להיקרע. "זה פשוט זבל בתוך המים, וכמויות – טונות של זבל גיאוטכני בתוך המים", הוסיף עדי גלוסקא, לשעבר אלוף ישראל וממובילי המאבק. "הפרויקט שם (באשקלון) בבחינה מחודשת. יש ניתוח של כל מה שהיה ואיך היה, ואם זה בכלל מועיל לסביבה". 

 

שובר גלים שנבנה באשקלון ונהרס
כך זה נראה באשקלון

אבל בעירייה, כך נראה, לא מתרגשים מהטענות. שרונה הרשקו, מנהלת מנהל בינוי ותשתית בעיריית תל אביב-יפו אמרה כי "השיטה שאנחנו עובדים בה היא שיטה מעט שונה... אנחנו מכירים את מה שנעשה שם, הפקנו לקחים, אנחנו עובדים בשיטה שבוצעה גם בסט וגם בקאן, עשר שנים עובדים שם שוברי גלים בשיטה דומה ומוכיחים את עצמם". היא הוסיפה: "התפקיד שלנו הוא לאזן בין כל המשתמשים, אנחנו צריכים לדאוג לבטיחות. אנחנו לא סוגרים רצועות חוף, אנשים ימשיכו לטייל על חוף הים והתפקיד שלנו – לספק להם הגנה".

בדף הפייסבוק של המחאה הם מנסים להשפיע על דעת הקהל ולצבור תמיכה מכלל הציבור, אלא שבמגירה כבר נמצאת תוכנית ב' - עתירה לבית המשפט. "ברגע שיסתיים התהליך, במידה והוועדה תאשר את הפרויקט, אז נוכל לתקוף את זה מבחינה משפטית", הסביר גולש הגלים עו"ד אייל שמאולביץ'. "האלמנטים יהיו חוסר סבירות הההחלטה וכשלים פרוצדורלים".