השינויים בשוק הביטוחים - ואתם: כל אדם רביעי מגיל 65 בישראל הוא במצב סיעודי, אבל אנחנו לא מדברים רק עליהם, גם אדם צעיר יכול להפוך לסיעודי.עלות ממוצעת לטיפול באדם כזה בבית היא בין 7,000 ל-9,000 שקלים בחודש.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

כשאדם מגיע למצב סיעודי - הדבר הבסיסי שהוא זכאי לו הוא קצבה מביטוח לאומי. עם זאת, הקצבה תלויה במבחן הכנסה - והמקסימום שניתן לקבל הוא 30 שעות סיעוד לשבוע. אז מה עושים מרבית האנשים? דואגים לעצמם לשכבת הגנה נוספת - לביטוח סיעודי דרך קופות החולים. כארבעה מיליון ומאה אלף איש בישראל מבוטחים היום בדרך הזו.

אלא שהביטוח הזה תקף רק ל-5 שנים, מרגע שהאדם הופך לסיעודי. מהסיבה הזאת אנשים עד היום בחרו להשלים את הביטוח של קופות החולים עם פוליסה פרטית (דרך חברות הביטוח השונות) שתקפה לכל החיים. כיום, כמיליון ישראלים מבוטחים כך.

כמה שווים סוכני ביטוח? צפו (צילום: rf123, חדשות)
חברות הביטוח מספיקים לשווק ביטוחים לכל החיים | צילום: rf123, חדשות

זהו הביטוח שחברות הביטוח הודיעו שהן מפסיקות למכור. למה? כי הם הבינו שזה פשוט כבר לא משתלם להן: תוחלת החיים עולה ויש טכנולוגיה רפואית שמאפשרת גם לחולים סיעודיים להאריך חיים.

זוהי גם מגמה עולמית: חברות הביטוח הגדולות בעולם מושכות את ידן מהסיפור וזה משפיע גם על חברות הביטוח הישראליות שמבוטחות אצלן. איך כל זה ישפיע עלינו?

החברות מחוייבות להמשיך וּלספק את הביטוחים למי שכבר שילם. וּמה עם כל השאר? ייאלצו להסתפק בביטוח של קופות החולים, שכאמור מכסה אותנו ל-5 שנים בלבד מרגע ההפיכה לסיעודי .בסופו של דבר זו עוד קריאת אזהרה לבעיה חברתית שאנחנו נמצאים בתחילת דרכה. כפי שזה נראה, 5 השנים שמבטיחות לנו קופות החולים, כנראה לא יספיקו לרוב האוכלוסייה.