הלחץ עובד? מלחמת המחירים מגיעה לתוך סין
המפלגה הקומוניסטית פרסמה מאמר לפיו התחרות המואצת במדינה מביאה לצמצום באיכות התוצרים, פוגעת בצרכנים ומסכנת את הצמיחה הכלכלית לטווח הארוך. המאמר מאשים את הממשלות המקומיות והחברות הגדולות בניסיון להשיג נתח שוק בסביבה של ביקוש נמוך. בצל מלחמת הסחר מול ארה"ב ואזהרות המומחים: האם בייג'ינג תצליח להיפטר מהתלות בייצוא?

המפלגה הקומוניסטית הסינית פרסמה היום ביקורת חריגה על הממשלות המקומיות במדינה ועל חברות ענק בסקטורים תעשייתיים מרכזיים בה. במאמר שפורסם תחת שם בדוי בכתב העת של המפלגה "קיושי", קרא הכותב לדכא צורות של תחרות המזינות מלחמות מחירים, ומתח ביקורת על חברות גדולות וממשלות מקומיות שנוהגות לדברי הכותב ב"חוסר הוגנות".
המאמר התמקד ב"תחרות לא-אבולוציונית", ונכתב בו כי חברות וממשלות מקומיות משקיעות סכומי עתק כדי לרדוף אחר נתח שוק בסביבה של ביקוש נמוך, תוך כישלון בהשגת צמיחה בהכנסות. לצד זאת, הוא הזהיר מפני הסיכונים הכרוכים בעודף כושר ייצור תעשייתי, תוך "בזבוז עצום של משאבים חברתיים" וחוב שעלול לסכן את הצמיחה לטווח-ארוך.
כותב המאמר התמקד בתעשיות הגדולות בסין, בהן תעשיית האנרגיה הפוטו-וולטאית, סוללות ליתיום, כלי רכב חשמליים ופלטפורמות מסחר אלקטרוני. כדי לקצץ בעלויות, נטען, חלק מהחברות מתפשרות על איכות המוצר - מה שמעכב חדשנות והשקעה במחקר ופיתוח ופוגע באינטרסים של הצרכנים.
פרסום המאמר כעת מבליט את התלות העצומה של סין בייצוא, על רקע מלחמת המכסים מול ארה"ב תחת ממשל טראמפ. כלכלנים רבים הזהירו את בייג'ינג במשך שנים רבות כי רמות גבוהות של השקעות בהנחיות המדינה וביקוש מקומי מופחת עשויים להותיר את סין תלויה יתר על המידה בייצוא, ומהווים סיכונים לחוב ולדיפלציה.
