N12
פרסומת

המירוץ בעיצומו: החברות הבינלאומית שמצטרפות לחיפושי הגז בים התיכון

מצרים מתמודדת בשנים האחרונות עם ירידה בתפוקת הגז והנפט, לצד עלייה בביקוש המקומי. כחלק מהמאצים להגביר את הייצור, היא חתמה עם ארבע חברות על הסכמי חיפוש משאבים בשווי יותר מ-340 מיליון דולר

מערכת Business
Business
פורסם:
אסדת גז מצרית
צילום: Bembo De Niro, shutterstock
הקישור הועתק

מצרים חתמה על ארבעה הסכמים עם חברות בינלאומיות לחיפושי נפט וגז בים התיכון ובדלתא של הנילוס, כך הודיע אתמול משרד הנפט במדינה. לפי דיווח של סוכנות הידיעות רויטרס, שווי ההסכמים מגיע ליותר מ-340 מיליון דולר .

העסקאות, שנחתמו מול חברת אחזקות הגז הטבעי המצרית (EGAS) שבבעלות המדינה, כוללות קידוח של 10 בארות כחלק ממאמצי המשרד להגביר את החיפושים וההפקה. העסקה הראשונה, עם ענקית הנפט Shell, בשווי של כ-120 מיליון דולר, מכסה שלוש בארות באזור מרנית' לחופי הים התיכון. חברת Eni האיטלקית חתמה על הסכם בשווי 100 מיליון דולר לקידוח שלוש בארות באזור החוף המזרחי של פורט סעיד.

הסכם שלישי, בשווי 109 מיליון דולר, נחתם עם ארסיוס אנרג'י. עסקה נוספת, בסך 14 מיליון דולר, נחתמה עם חברת זרובז'נפט הרוסית, וכוללת קידוח ארבע בארות ברצועת החוף הצפונית של אל-ח'טאטבה, בדלתא של הנילוס.

בעבר מצרים נחשבה ליצואנית אזורית, אלא שבשנים האחרונות היא החלה להגביר את ייבוא הנפט והגז כדי לענות על הביקוש המקומי הגובר, כשבמקביל התפוקה של שדות הגז והנפט הישנים במדינה יורדת. תפוקת הגז המקומית במדינה הגיעה בחודש מאי לכ-3,545 מיליון מטרים מעוקבים - ירידה של יותר מ-40% בהשוואה למרץ 2021.