"בקאמפ ישתתפו 70 א/נשים ייחודיים ומעניינים שהוזמנו ונבחרו על ידנו באופן אישי", נכתב בהזמנה לאירוע. "כולם מנהיגים ומובילים בתחומים שונים ומגוונים והוא יכלול חוויות משותפות לחיבור, העמקה משותפת וכיף". אני מגיע מוקדם – הלחיצו את כולם בנוגע לזמנים. עדיין לא ברור למה לצפות.  

פסל ענק מעץ נמצא בהקמה ואנשי ההפקה מתרוצצים ברחבי המתחם של סלינה במכתש רמון. מיכאל מטיאס, מנכ"ל Clarity ואחד המארגנים נושם לרווחה כשהוא מקבל שני קרטוני חלב משיבולת שועל. "אם יש דבר שלמדתי זה שאנשים מאוד רגישים לחלב שלהם", הוא אומר.

sunrise camp בסלינה מכתש רמון (צילום: Carlie Sings Photography )
המתחם בסלינה מכתש רמון | צילום: Carlie Sings Photography

אני מתיישב ומחכה, אחת המשתתפות מגיעה מוקדם. אנחנו מתחילים לדבר. "אבל מה המטרה", היא שואלת, באמת שאין לי מושג. 13:30, עוד אנשים מתחילים להגיע. יזמים ויזמות, משקיעי הון סיכון, פעילים חברתיים, מנכ"לי עמותות, אמנים, אנשי רוח, אקדמאים ועוד. אין קליטה, אנשים מחפשים את הסיסמה לוויפי – רק כדי להבין שאין. המארגנים ביקשו להסתיר אותה.

מתחילים להכיר אחד את השני, חלק כבר מכירים. לרוב נפגשים בכנסים מקצועיים לכמה דקות, בלי יכולת אמיתית להעמיק. משקיע הון סיכון ויזם סוגרים בצד פרטים אחרונים בנוגע להשקעה של כמה מיליונים, אחרים משלימים פערים. ב-15:00 קצת אחרי ארוחת הצהריים שמוגשת כולם מתכנסים במרכז המתחם, המארגנים מיכאל מטיאס, גיא קצוביץ', שותף ב-Fusion ויהלי סער, מנכ"ל Tailor Brands ודניאל לויתן, יזם ויוצר של חוויות מרחיבות תודעה מציגים את התוכנית.

גיא קצוביץ', יהלי סער, מיכאל מטיאס ודניאל לויתן. ה (צילום: Carlie Sings Photography )
גיא קצוביץ', יהלי סער, מיכאל מטיאס ודניאל לויתן. המארגנים | צילום: Carlie Sings Photography

לויתן לוקח את המיקרופון ומתחיל בפעילות, עוברים בין אנשים, פוגשים, מתקשרים ומכירים יותר טוב. במרכז הרחבה הוצב לוח לבן עם טושים וכל אחת ואחד מהמשתתפים יכלו להציע נושא לשיחה – טכנולוגיה, רפואה, פוסט טראומה, אהבה, מיניות, מטאברס, התמודדות עם משבר, הכול נפתח. אנשים שיתפו את הפחדים, את הדברים העמוקים ביותר ונוצרה קרבה. קורה משהו מעניין כשכל אחד מציע את נקודת המבט הייחודית שלו: בכיר בחברת הייטק שמפתח מערכות של בינה מלאכותית, אמנית שמכרה אלפי יצירות ב-NFT, צלמת בינלאומית, יזמים, חוקרים, בכירים בהייטק, תסריטאים - כל אחד מביא משהו אחר לשולחן.

אחרי ארוחת ערב כולם התקבצו סביב המדורות. ממשיכים לדבר, מעטות הפעמים שאתה מגיע לאירוע שבו לכל אדם שאתה פוגש יש סיפור מרתק: מנכ"ל פורום לסיוע הומניטרי שפועל בכל אזורי האסונות בעולם – מהצונאמי ביפן ועד המלחמה באפגניסטן, יוצר תוכן שמתפרנס ממסעות בעולם, או יזם צעיר שכבר מינה מנכ"לית לחברה שלו והיום הוא שוחה לדבריו עם לוויתנים. אני שואל שני אחים שהגיעו לאירוע מה הם עושים? "את זה", הם אומרים תוך כדי שהם מסתובבים ומצביעים על שני פסלי הענק שמוצבים במרכז המחנה.  

אם מנסים לזקק מה משותף לסיפורי ההצלחה הכל כך שונים האלה – היא שכולם מתמודדים קצת שונה עם הסיטואציות בחיי היומיום והם מסדרים את הקלפים אחרת: מביאים פרקטיקות מתחום אחד לתחום אחר. הם מסתכלים על הרעיונות והתרחישים ומוצאים פתרונות שונים מהדרכים שאליהם התרגלנו.

camp sunrise בסלינה מכתש רמון (צילום:  Carlie Sings Photography)
המתחם בסלינה במכתש רמון | צילום: Carlie Sings Photography

"כשהייתי מתמחה בקרן הון סיכון בארה"ב הטילו עליי משימה לארגן אירוע לאנשים המשפיעים ביותר בארה"ב", הסביר מטיאס איך הכול התחיל. "פתאום אתה נמצא עם האנשים הכי מעניינים בעולם, נדהמתי. מפה נולד הרעיון לעשות את זה גם פה". הוא חבר לשותפים האחרים' פנו לאדריכלית עדי כהן שתעצב את האירוע וגייסו יחד שותפים למימון האירוע: דלויט קטליסט, משרד עורכי הדין המתמחה בתחום ההייטק פרל כהן צדק לצר ברץ ושות', פירמת הייעוץ דלויט קטליסט, קרן Secret Chord ואת רשת האירוח סלינה. "התחלנו עם הרעיון רק לפני חודשיים", מספר קצוביץ'. "הרעיון היה פשוט - להזמין אנשים שהיינו רוצים לפגוש".  

בלי הפרעות וללא קליטה השיחות נמשכו ומבלי לשים לב השעה כבר 3:00 לפנות בוקר. הולכים לישון באוהל לשעתיים. מתוכננת בבוקר הליכה לאור הזריחה בנוף המרהיב של מכתש רמון. לפני הנסיעה הביתה מסיימים באמבטיית קרח.