כשג'ויס מזרחי החליטה לעלות ארצה לישראל מלונדון, היא לא תכננה להקים עסק. " זה לא היה בבמערך התוכניות", היא מספרת. "אבל אחרי כמה חודשים הבנתי שאין עסק אמיתי של קריותרפיה. ובמדינה שכל כך מודעת לבריאות ראיתי הזדמנות".

כשההזדמנות הזו הגיעה לפתחה של מזרחי, היא לא קפאה במקום, תרתי משמע. קריותרפיה, טיפול במכונת הקפאה, הופכת פופולרית יותר ויותר בעולם. על פי דוח מחקר שפורסם על ידי Spherical Insights & Consulting, היקף שוק הקריותרפיה העולמי הוערך ב-7.01 מיליארד דולר בשנת 2021, וצפוי להגיע ל-12.34 מיליארד דולר עד שנת 2030. השיטה – יצירת 'סאונת קור' באמצעות מכונה מיוחד, לה מייחסים יכולת להקלת כאבים מסוגים שונים. בתוך תקופה קצרה, הטיפול כבש את העולם עם משתמשים בפרופיל מאוד גבוה כמו כריסטיאנו רונלדו, דמי מור או ג'סטין ביבר.

"כשהתחלתי עם זה חשבתי על הרבה דברים, אבל מה שהוביל אותי היה בעיקר לעזור לאנשים", מסבירה מזרחי. את הרצון להפיץ את בשורת הטיפול היא נועצת בחוויה האישית שלה, לאחר שאובחנה בסרטן השד. "גרתי בלונדון בשכונה שאנשים פשוט לא משתפים בה כלום - לא איפה אפשר למצוא חוג טניס לילדים ולא שיש להם סרטן", היא משחזרת. "חשבתי שאני לבד ובדרך לניתוח, מרוב הלחץ, לא הסתכלתי אפילו בספר שהמנתח הפלסטי נתן לי כדי לבחור מה תהיה התוצאה. זו הייתה חוויה קשה מאוד ולכן כתבתי בנושא לכמה מוספים של הקהילה היהודית. הטלפון שלי לא הפסיק לצלצל - דיברתי עם כל כך הרבה נשים שהזדהו איתי וחשבו שהן לבד. מאז כל דבר שאני עושה יש בו אלמנט של תרומה לחקר הסרטן״.

מה למעשה אמור לעודד אנשים להקפיא את עצמם למספר דקות?

 ״מחקרים רבים הראו שחשיפה לטמפרטורות קיצוניות במהלך טיפול קריותרפיה עשויה לחזק את המערכת החיסונית, לשפר את מראה העור, את מצב הרוח והשינה ולהפחית באופן דרמטי כאבים ודלקות" משיבה ג׳ויס, ״בנוסף להקלה על השרירים הכואבים, קריותרפיה מבטיחה גם להפוך אותנו לחדים יותר, לשפר את הביצועים שלנו ולהאיץ את המטבוליזם״.

תא קריותרפיה  (צילום: יח"צ)
"דרך חיים". תא קריותרפיה | צילום: יח"צ

כך, מזרחי, שבעברה שכיהנה בעברה כבכירה בויצו העולמי, החליטה להשתקע בישראל ולממש את ההזדמנות. ״המטרה שלי היא להביא לכאן חדשנות וחוויה ייחודית של יוקרה ושירות", היא אומרת. את המכונה המיוצרת בספרד, יבאה מזרחי, לא לפני שנאלצה להתגבר על מכשולי כניסה משמעותיים לשוק. הדבר נובע לא רק בשל החדשנות שבדבר, אלא גם בשל הבירוקרטיה הישראלית. במשך חמישה חודשים נאלצו ג׳ויס ושותפה יונתן, להוציא את כלל האישורים המתאימים כדי שהמכס הישראלי ישחרר את המכונה, כיוון שלא נתקלו בדבר דומה לזה בעבר. "ישראל היא לא תמיד מקום שקל להתקדם בו והתהליך לא תמיד ברור. אתה חושב שפתרת את הבעיה ואז אתה עומד בפני בעיה חדשה שלא אמרו לך קודם. אז אתה צריך סבלנות והתמדה. למשל, מאחר שהמכונות היו חדשות בישראל אז נאלצנו לעבור תהליך הסמכה מקומי. התעודות מאירופה לא הספיקו".

שילוב טיפול בשיקום

בכל מיאמי למשל, קיימות שתי מכונות הקפאה בלבד, אחת מהן בת קרוב ל-30 שנים. המספרים האלו מעידים יותר מכל על התוכניות העתידיות של ג׳ויס ויונתן כץ השותף שלה והבעלים של Nox wellness, חברת יזמות והקמה של מיזמי כושר וולנס. ״במרכזי בריאות וולנס בכל רחבי העולם מציבים מכונות קריותרפיה, כמו גם בתאי ההלבשה של הקבוצות הגדולות בעולם כמו ברצלונה ואטלטיקו ואפילו בבתי מלון יוקרתיים״, הם מספרים. השניים מנסים לשנות איפוא את קצב הצמיחה של שוק הקריותרפיה בישראל, הצומח באופן איטי יחסית, בין אם בשל מחסור בעובדים מיומנים כולל או בשל הזמינות המוגבלת של מכונות קריותרפיה וחוסר מודעות צרכנית. בינתיים הם מחזיקים בבלעדיות בטכנולוגיה ומפעילים את העסק שלהם, Cryozone, בהרצליה. ג'ויס משתפת פעולה גם עם עמותת ״אחים לחיים״ בכדי לסייע לפצועי צה״ל לשלב את הטיפולים בשיקום שלהם ועם בית החולים שיבא בכדי לסייע למי שעוברים כימותרפיה.

״מי שמגיעים היום הם המאמצים המוקדמים של הטיפול, ומה שמדהים לראות הוא שאנחנו מלאים כבר מספר שבועות קדימה ועובדים במרץ על הבאה של מכונות נוספות״ משתפת מזרחי. את המכונים הבאים מתכננים השניים לפתוח בתל אביב וירושלים. "כשהחלטתי להקים את העסק בהרצליה כבר חשבתי על אפשרויות התרחבות", היא אומרת. "האמנתי שקריותרפיה היא דרך חיים עבור אנשים שאכפת להם מספורט, בריאות ואסתטיקה. בנוסף, המטרה הנוספת שלי הייתה ליצור סביבה יוקרתית שמבוססת על חוויית הלקוח. לישראל יש כמה הצלחות גדולות אבל בכל הקשור לחוויה ושירות לקוחות היא נופלת. רציתי ליצור חלל שבו אנשים נהנים מהמוצר אבל גם נהנים מהחוויה הכוללת. מיקום וסביבה נחמדים, שירות אישי וקשוב הכל מבלי לשלם מחירי יוקרה מטורפים ולא רחוק מהבית. אנחנו מאוד מתרגשים מהעסק הזה ומאמינים שהוא יכול לסייע לאנשים כאן. הגענו לישראל במטרה לתרום למדינה ואנחנו מקווים שנוכל לסייע לאנשים רבים בחייהם. אנחנו עדיין בתחילת המסע הזה. אנו מצפים לצמוח, ללמוד וגם להתרחב".