היורו קרוב יותר מתמיד להיות שווה ערך לדולר אחד כשהוא ממשיך לצלול לערך של 1.01 דולר. האפשרות למיתון ומשבר האנרגיה ביבשת שנוצר בעקבות המלחמה באוקראינה מושכים את המטבע למטה אל מול הדולר שממשיך להתחזק.

משבר האנרגיה באירופה הוא אחד הגורמים המשמעותיים לצניחת היורו והחשש כי יוביל למיתון מושך את המטבע למטה, זאת לעומת הדולר כי הציפיות להעלאת הריבית של הפד הקפיצו את ערך המטבע. ברחבי אירופה כבר נוקטים במדיניות חיסכון והמשקיעים מחפשים מידע נוסף על האופן שבו קובעי המדיניות במדינות מתכננים להתמודד עם מחסור אפשרי באנרגיה בחודשי החורף.

התסריט שהיה פעם דמיוני שהדולר יסחר ביותר מהיורו הפך ליותר מריאלי. רק בפברואר האחרון היורו נסחר בכ-1.15 דולר והיום הוא משתווה לו. הפעם האחרונה שהמטבע האירופאי היה כל כך חלש מול מקבילו האמריקני הייתה ב-2002.

“הדולר האמריקני רוכב על מומנטום, קשה להתווכח עם החלטה להחזיק את המטבע כשהפד מנהל מדיניות כל כך אגרסיבית", אמר בראד בכטל, אסטרטג מטבעות חוץ ב'ג'פריס LLC", לבלומברג. "מרגיש שהדולר והיורו נמצאים במצב של מכירת יתר בכל מני מדידות ונראה שהמטבעות הללו היו מטרה בקרב לא מעט אנשים בשוק ולא יפתיע אותי אם נראה לא מעט רווחים מהמצב וקפיצות קצרות טווח".

דאגה משמעותית נוספת בשווקים באירופה היא פעילות נורד סטרים 1, הצינור הגדול היחידי שמעביר גז מרוסיה לגרמניה ומתחיל היום את עבודות התחזוק השנתיות שיובילו לכך שהזרמת הגז תיפסק ל-10 ימים.  הממשלות, השווקים והחברות מודאגות מכך שההשבתה תימשך יותר בשל המלחמה באוקראינה.

"הדאגה הגדולה ביותר בשווקים היא האם הנורד סטרים 1 יחזור לפעילות", מסביר ביפאן ריי, מ-CIBC קפיטל מרקטס לסוכנות הידיעות רויטרס. "כי אם הוא לא יחזור לפעילות השווקים יתומחרו במצב של מיתון".