כל חדשות ההייטק, כל יום, ישירות אצלכם במייל. הירשמו לניוזלטר שלנו כאן >>>

מניות הטכנולוגיה בוול סטריט סיכמו מחצית שנה חזקה, שבאה לידי ביטוי בעלייה של 31.73% במדד נאסד"ק - העלייה הגבוהה ביותר שלו במחצית שנה ראשונה מאז 1983. את הראלי הובילו ענקיות הייטק, ששווי השוק של כמה מהן זינק באחרונה לשיא של כל הזמנים. עם אלה נמנות, בין השאר, ענקית השבבים אנבידיה, שהמניה שלה זינקה ב-189% מתחילת השנה והובילה את החברה לשווי שוק של יותר מטריליון דולר, או אפל, שהמניה שלה השלימה עלייה של 55% והעלתה את שווי החברה ליותר מ-3 טריליון דולר.

בסקירה שפרסמנו ב-tech12 השבוע, פירטנו מי היו 10 מניות ההייטק הגדולות שסיכמו את מחצית השנה הראשונה עם הביצועים הטובים ביותר. לצד אנבידיה, בלטו ברשימת המניות המנצחות גם מניית מטא פלטפורמס (פייסבוק), ענקית המדיה החברתית, שהשלימה זינוק של 138% מתחילת השנה; מניית טסלה, יצרנית הרכב החשמלי, עם זינוק של 112% מתחילת השנה; וגם מניית פאלו אלטו נטוורקס, חברת הסייבר האמריקאית שייסד ניר צוק הישראלי, שזינקה ב-83% מתחילת 2023.

לסיכום מחצית השנה, נבחן כעת גם את ביצועי המניות של חברות הטכנולוגיה הישראליות שנסחרות בוול סטריט. יש ברשימה הזאת כיום יותר מ-70 חברות, אבל הפעם נתייחס רק לחברות בעלות שווי שוק של 150 מיליון דולר או יותר. אלה הן המנצחות הגדולות:

מניית נאוגיימס (NeoGames), חברת טכנולוגיה להגרלות לוטו מקוונות שנסחרת בנאסד"ק, היא בעלת הביצועים הטובים ביותר בין הישראליות בוול סטריט מתחילת השנה, עם תשואה חצי-שנתית של 114%, שהובילה את החברה לשווי שוק של 878 מיליון דולר. הזינוק של מניית נאוגיימס התחיל רק באמצע חודש מאי, בעקבות הדיווח של החברה על הסכם שבמסגרתו היא צפויה להימכר לחברת הגיימינג האוסטרלית אריסטוקרט לז'ר תמורת 1.2 מיליארד דולר במזומן, בכפוף לאישורים רגולטוריים. נאוגיימס סיכמה את הרבעון הראשון של 2023 עם הפסד של 878 אלף דולר על הכנסות של 49.5 מיליון דולר, ששיקפו צמיחה של 274% מהרבעון המקביל אשתקד.

בניין סלברייט  (צילום: Cellebrite, יחצ)
בניין סלברייט. החברה עשתה קפיצה משמעותית במהלך החודש האחרון | צילום: Cellebrite, יחצ

מניית ננוקס אימג'ינג (Nano-X Imaging), חברת טכנולוגיית הדמיה רפואית שנסחרת בנאסד"ק, הניבה תשואה חצי-שנתית של 110%, שהעלתה את שווי השוק של החברה ל-854 מיליון דולר. מניית ננוקס התחילה לטפס רק בתחילת מאי, אחרי שהציגה ביצועים חלשים בארבעת החודשים הראשונים של השנה. הזינוק הגיעה לאחר שב-1 במאי דיווחה החברה כי קיבלה אישור מסוג 510(k) ממינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) לשווק את מערכת הרנטגן שפיתחה, Nanox.ARC. כשלושה שבועות לאחר מכן, דיווחה ננוקס כי חתמה על הסכם להפצת המערכת שלה במרוקו. החברה סיכמה את הרבעון הראשון עם הפסד של 11.8 מיליון דולר על הכנסות של 2.4 מיליון דולר, ששיקפו צמיחה של 33% מהרבעון המקביל אשתקד.

מניית גלובל-אי אונליין (Global-e Online), חברת טכנולוגיה לאתרי אי-קומרס (סחר מקוון) שנסחרת בנאסד"ק, הניבה תשואה חצי-שנתית של 98%, שהעלתה את שווי השוק של החברה ל-6.7 מיליארד דולר. מניית גלובל-אי עלתה בהתמדה מתחילת השנה, והמשיכה לעלות גם אחרי שהחברה הציגה תוצאות כספיות מעורבות בדוחות לרבעון הראשון, שאותו סיכמה עם הפסד של 43 מיליון דולר על הכנסות של 117.6 מיליון דולר, ששיקפו צמיחה של 54% מהרבעון המקביל אשתקד.

מניית קוגנייט (Cognyte Software), חברת אבטחת סייבר שנסחרת בנאסד"ק, הניבה תשואה חצי-שנתית של 96%, שהעלתה את שווי השוק של החברה ל-420 מיליון דולר. מניית קוגנייט התחילה לזנק ברבעון השני, אחרי שהציגה ביצועים חלשים ברבעון הראשון של 2023. התפנית בביצועי המניה הגיעה במהלך אפריל, לאחר שהחברה פרסמה את דוחותיה הכספיים לרבעון הרביעי של שנת הכספים 2023, אבל עליית המניה התמתנה באמצע יוני, אחרי פרסום הדוח לרבעון הראשון של שנת הכספים הנוכחית (2024), שבו הציגה תוצאות כספיות מעורבות. קוגנייט סיכמה את הרבעון הראשון עם הפסד של 8.7 מיליון דולר על הכנסות של 73.4 מיליון דולר, שהיו נמוכות ב-15% מהכנסותיה ברבעון המקביל אשתקד. הנהלת קוגנייט שיפרה מעט את התחזית השנתית שלה, כשהיא צופה הכנסות של כ-303 מיליון דולר והפסד של כ-0.53 דולר למניה בסיכום השנה הנוכחית.

מוטי מלול (צילום: אסף גרי, יח"צ)
מוטי מלול, מנכ"ל נאוגיימס. זינקה בעקבות הצעת הרכישה | צילום: אסף גרי, יח"צ

מניית סלברייט (Cellebrite DI), חברת טכנולוגיית מודיעין דיגיטלי שנסחרת בנאסד"ק, הניבה תשואה חצי-שנתית של 65% והעלתה את שווי השוק של החברה ל-1.4 מיליארד דולר. מניית סלברייט עלתה בעקביות יחסית מתחילת השנה, אבל עשתה קפיצה משמעותית במהלך החודש האחרון, לאחר שהחברה דיווחה על השקת מוצר חדש, UFED Ultra, שמספק לדבריה, "פתרון טכנולוגי חדשני לסגירת תיקי חקירות המנוהלים על ידי רשויות אכיפת חוק ברחבי העולם". בדוחותיה לרבעון הראשון, היכתה סלברייט את תחזיות האנליסטים, כשדיווחה על הפסד של 40.6 מיליון דולר על הכנסות של 71.2 מיליון דולר, ששיקפו צמיחה של 14% מהרבעון המקביל אשתקד.

המפסידות: הכוכבות המפוקפקות של הביצועים החלשים

ומה לגבי המפסידות? נעבור ל-5 המניות שהציגו את הביצועים החלשים ביותר במחצית הראשונה של 2023, מבין חברות הטכנולוגיה הישראליות שנסחרות בוול סטריט (גם כאן, נתייחס רק לחברות בעלות שווי שוק של 150 מיליון דולר או יותר).

מניית פרייטוס (Freightos) צללה ב-66% במחצית הראשונה של השנה (או ליתר דיוק, בחמשת חודשי המסחר הראשונים שלה בוול סטריט), והורידה את שווי השוק של החברה ל-163 מיליון דולר. פרייטוס, שמספקת פלטפורמה דיגיטלית להזמנות שילוח אווירי וימי, התחילה להיסחר בנאסד"ק רק ב-26 בינואר השנה, לאחר שהשלימה עסקת מיזוג עם חברת SPAC. בדוחותיה הכספיים הראשונים כחברה ציבורית, שפרסמה בסוף מאי, סיכמה פרייטוס את הרבעון הראשון עם הפסד של 49.3 מיליון דולר על הכנסות של 4.8 מיליון דולר, ששיקפו צמיחה של 9% מהכנסותיה ברבעון המקביל אשתקד.

מניית ולנס סמיקונדקטור (Valens Semiconductor), חברת שבבי התקשורת מהוד השרון, צללה ב-53% במחצית הראשונה של השנה, והורידה את שווי השוק של החברה ל-259 מיליון דולר. הצניחה של מניית ולנס, שהתחילה בפברואר ונמשכה כמעט לכל אורך הרבעון השני, נבלמה בתחילת יוני, לאחר שהנהלת החברה דיווחה על כוונתה לפטר כ-45 עובדים (15% מכלל עובדי ולנס) במסגרת תוכנית התייעלות שצפויה לחסוך לחברה כ-9 מיליון דולר בשנה בהוצאות תפעול. ולנס, שהתחילה להיסחר בבורסת ניו יורק בספטמבר 2021 בעקבות מיזוג ספאק, סיכמה את הרבעון הראשון של 2023 עם הפסד של 5.4 מיליון דולר על הכנסות של 32.9 מיליון דולר, ששיקפו צמיחה של 10.6% מהרבעון המקביל אשתקד.

עומר כילף, מנכ"ל אינוויז (צילום: Innoviz Technologies, יח"צ)
עומר כילף, מנכ"ל אינוויז. פתחה בזינוק - ונחלשה | צילום: Innoviz Technologies, יח"צ

מניית אודיוקודס (AudioCodes) צנחה ב-49% במחצית הראשונה של השנה, והורידה את שווי השוק של החברה ל-290 מיליון דולר. מניית חברת התוכנה הוותיקה, שנסחרת במקביל בבורסות נאסד"ק ותל אביב, הציגה ביצועים חלשים כבר מתחילת השנה. בתחילת מאי דיווחה אודיוקודס על רבעון ראשון מאכזב, שאותו סיכמה עם הפסד של 200 אלף דולר על הכנסות של 59.2 מיליון דולר, ששיקפו ירידה של 10.8% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. יחד עם הדוח הרבעוני, הודיעה החברה על סבב פיטורים שבו יפוטרו עד כ-100 עובדים (10% מעובדי החברה), רובם באופן מיידי.

במאי קיבלה אינוביד התראה מבורסת ניו יורק, שהודיעה כי המניה תימחק מהמסחר אם לא תעמוד במחיר המינימום הנדרש של 1 דולר למשך 30 ימי מסחר רצופים לפחות

מניית אינוביד (Innovid) צנחה ב-36% במחצית הראשונה של השנה, והורידה את שווי השוק של החברה לכ-150 מיליון דולר. אינוביד, שנסחרת בבורסת ניו יורק, הציגה מגמה מעורבת בתחילת השנה, אבל ירדה באופן משמעותי מתחילת פברואר ועד לסוף אפריל. המניה לא הצליחה להתאושש גם לאחר שהחברה פרסמה את דוחותיה הכספיים בתחילת מאי. אינוביד, שמפעילה פלטפורמת פרסום דיגיטלית לטלוויזיות חכמות (CTV), סיכמה את הרבעון הראשון עם הפסד של 8.6 מיליון דולר על הכנסות של 30.5 מיליון דולר. ב-19 במאי קיבלה אינוביד התראה מבורסת ניו יורק, שהודיעה כי המניה תימחק מהמסחר אם לא תעמוד במחיר המינימום הנדרש של 1 דולר למשך 30 ימי מסחר רצופים לפחות. מניית אינוביד התחילה להיסחר בבורסה בדצמבר 2021 לאחר שהחברה השלימה מיזוג ספאק.

מניית אינוויז (Innoviz Technologies) צנחה ב-28% מתחילת השנה, והורידה את שווי השוק של חברת האוטוטק מראש העין ל-387 מיליון דולר. מניית אינוויז, שנסחרת בנאסד"ק, פתחה את השנה עם זינוק, אבל התחילה לרדת בתחילת פברואר - והירידה שלה נבלמה רק בתחילת מאי. באמצע מאי החמיצה החברה את התחזיות בוול סטריט, כשסיכמה את הרבעון הראשון עם הפסד של 34.8 מיליון דולר על הכנסות של כ-1 מיליון דולר בלבד, ששיקפו ירידה של 44% מהרבעון המקביל אשתקד. אינוויז הצטרפה לנאסד"ק באפריל 2021, לאחר שהשלימה עסקת מיזוג ספאק ששיקפה לחברה שווי של 1.4 מיליארד דולר. בניתוח ביצועי חברות האוטוטק הישראליות, שפרסמנו בחודש שעבר ב-tech12, ציינה יוליה ויימן, מנהלת מחקר שוק ההון של TipRanks, כי "אינוויז אינה צפויה להפוך לרווחית ב-3 השנים הקרובות לפחות. ההובלה הטכנולוגית של החברה בתחומה עדיין אינה מתורגמת לרווחים. השוק 'מעניש' כיום חברות שמבטיחות צמיחה ושורפות כסף, עם ירידות חדות בהערכות השווי שלהן מאז 2021".