בתוך שבועיים בלבד השלים הסטארט-אפ הישראלי VEE, המפתח פלטפורמה לניהול עשייה חברתית בארגונים, גיוס של 12 מיליון דולר. מה שמפתיע עוד יותר הוא שאת הגיוס הובילה מאי פיאמנטה, יזמת ישראלית בת 22, במקור מדימונה והיום מנכ"לית VEE.

את סבב גיוס ה-seed הובילה State of Mind Ventures, בהשתתפות הקרנות הורייזן קפיטל, ורטקס וויולה ונצ'רס. יחד עם משקיעי אנג'ל ידועים כמו עינת גז, אמיר שבט, גיל הירש, ג'ואי לואו (Joey Low) וגיא שמיר. סך הכל גייסה החברה 13.5 מיליון דולר מאז הקמתה כולל השקעת הפרי-סיד. 

"חתמנו תוך 24 שעות" 

"ההצעה מ-SOMV הגיעה אחרי שכבר קיבלנו הצעה אחרת", סיפרה פיאמנטה בריאיון, "חתמנו איתם תוך 24 שעות. הסיבוב התחיל מ-8 מיליון וטיפס מהר מאוד בתוך שבועיים ל-12 מיליון. מה שהכי חשוב לי הוא שכולם היו מעורבים מהמשקיע הכי קטן והכנסנו לחברה משקיעים מנוסים ומוכשרים שמאמינים בה וביכולת הצמיחה שלה".

פיאמנטה סבורה שלגילה הצעיר הייתה השפעה חיובית אם בכלל על המהלך. "הגיל לא עלה כנושא ואם כן אז כדבר חיובי ותו לא", הסבירה, "ממקום של 'איזו תותחית ואיזה כיף יהיה לעבוד איתך'. הגיל שלי מאפשר לי לראות את הדברים מהזווית של קהל היעד שלנו – מילניאלס".

"זה לא כמו לעבוד עם עוד יזם מ-8200"

"שאלתי את המשקיעים אם הגיל מרתיע אותם", היא מוסיפה, "והם אמרו שלהפך – זה מאפשר להם להיות יותר משמעותיים בתהליך. זה לא כמו לעבוד עם יזם מ-8200, כמובן שגם לו יש יתרונות וניסיון, אבל יש פה הזדמנות להצמיח מנכ"לית וחברה שרוצה ללמוד. אנחנו מצדנו בחרנו משקיעים עם כישורים וניסיון שילוו אותנו ובאנו כבר עם הקרדיט הזה לסבב הגיוס".

מימין: אבי מאור, מאי פיאמנטה וגיל אמסלם (צילום: יח"צ)
מימין: אבי מאור, מאי פיאמנטה וגיל אמסלם, מייסדי VEE | צילום: יח"צ

החברה נוסדה בשנת 2020 על ידי היזמת בת ה-22 מאי פיאמנטה (מנכ"ל), גיל אמסלם (CTO) ואבי אמור (COO). הפלטפורמה של Vee מחברת בין חברות וצוותים שרוצים לתרום לקהילה לבין עמותות הזקוקות לסיוע ברחבי העולם. הפלטפורמה מציעה מרקטפלייס רחב של הזדמנויות התנדבות, כמו חלוקת מזון, חונכות לנוער, יוזמות סביבתיות, רווחת בעלי-חיים ועוד.

בנוסף המערכת מאפשרת לבצע ניהול חכם ואינטראקטיבי של תהליך ההתנדבות בארגון. Vee שמה דגש מרכזי על חוויית ההתנדבות של העובדים, ושואפת לאפשר להם למצוא את ההתנדבויות התואמות לתחומי העניין והכישורים שלהם בקלות ולהתחבר לעובדים נוספים. 

ל-Vee יש כיום למעלה מ-500 חברות וארגונים המשתמשים בפלטפורמה, ביניהם צוותים מחברות כמו איביי, בוקינג.קום, הייבוב, איירונסורס, סיילספורס ועוד. הפלטפורמה פעילה בעשר מדינות שונות ברחבי העולם. המודל העסקי של החברה מבוסס על הרשמה חודשית של ארגונים לפי כמות העובדים שהפעילות החברתית שלהם מנוהלת דרך המערכת.

VEE תגייס מאות עובדים 

כיום מועסקים במרכזי החברה בישראל ובארה"ב 35 עובדים. "אנחנו מתכוונים להתרחב למאות עובדים בשנה הבאה", הצהירה פיאמנטה, "אנחנו נרחיב את צוות הגיוס והמכירות שלנו בארה"ב. המטרה שלנו היא גם לצרף יותר עמותות (mission creators) ברחבי העולם שייצרו הזדמנויות להתנדב". 

אפיק התפתחות נוסף של החברה היא הנגשת המוצר למשתמש הקצה הבודד. "אנחנו רוצים להיות הגוגל של כל מה שטוב", הציגה פיאמנטה את החזון, " לא הגיוני שעמותות צריכות להשיג סיוע על ידי הרמת שרשרת טלפונים לארגונים, וגם הגיע הזמן שתהיה לארגונים דרך פשוטה לעשות טוב. "אני נרגשת לראות את Vee הופכת להרבה יותר ממוצר - אלא לתנועה בינלאומית של אנשים שרוצים לתת חזרה. זו רק ההתחלה". 

יובל בהרב, שותף בקרן SOMV, מסר: "אני מאוד נרגש ש-SOMV מצטרפת למשפחת Vee. עבורי ההשקעה הזו מאד מיוחדת שכן היא משלבת את ההזדמנות לעבוד עם צוות מייסדים צעיר, מבריק, מוכשר ושאפתני, עם חזון לבנות חברה שלא רק תהיה הצלחה מסחרית אלא גם תהווה כלי ליצירת טוב בעולם."