החברה הישראלית Ramon.Space הודיעה היום (שלישי) כי נבחרה על ידי סוכנות החלל הישראלית במשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, לשלוח את מערכת המחשוב שפיתחה למשימת בחלל שתצא לדרך בתחילת שנת 2022.

"משימות חלל דורשות גמישות ואמינות כמו אלו הקיימת על כדור הארץ", אמר אבי בלסברגר, מנהל סוכנות החלל הישראלית. "התרשמנו מאוד מיכולות המחשוב של רמון ספייס ואנחנו רואים בה שותפה מהימנה. אנו מאמינים ובטוחים שטכנולוגיית החלל המתקדמת של רמון ספייס, תקבע את הכיוון לעתיד המחשוב בחלל ותחולל מהפכה בתחום יישומי החלל הדיגיטליים".

"רמון ספייס פיתחו מעבר רב ליבות שהוא אמיד בתנאי חלל", הסביר  בלסברגר. "כמו כל דבר בחלל עד שהוא לא נמצא שם קצת קשה לדעת איך הוא יתפקד. בזכות המשימה ברמון ספייס יוכלו להראות שהמוצר תפקד בחלל ובכך לחדור לשווקים".

בלסברגר הסביר על השינוי שמתחולל בתעשיית החלל בעולם בכלל ובפרט בישראל. "הרבה גופים פרטיים נכנסו לתחום", ציין. "כניסה של גופים פרטיים מצביעה על כך שיש יותר כדאיות מסחרית. בארה"ב הפריטו הרבה מהתחומים ויש סטארטאפים בישראל שפועלים בתחום. חיבור של חדשנות עם מדינת ישראל זה חיבור טבעי".

מדובר בשוק גדול", ציין בלסברגר. "כלכלת החלל מוערכת ב-300 מיליארד דולר וצופים שתגיע לכ-30 טריליון. זו כלכלה שצמחה גם בימים שתעשיות אחרות היו בשפל. יש נושאים שפעם היו נחשבים עתידניים והיום הם נחשבים קרובים".

חברת רמון ספייס מפתחת מערכות סופר-מחשוב (Supercomputing) עמידות לתנאי חלל קיצוניים. המערכות מבוססות על מעבדים ייחודיים בעלי יכולות בינה מלאכותית, למידת מכונה והינן מוגדרות תוכנה באופן מלא (Software defined) המאפשרות לדברי החברה מימוש יכולות מחשוב בחלל הזהות לאלו הקיימות על פני כדור הארץ.

"אנחנו גאים לשתף פעולה עם סוכנות החלל הישראלית, ומצפים לשיגור המשימה, אשר תציג את  יכולות המחשוב המתקדמות שלנו בחלל", אמר אבי שבתאי, מנכ"ל רמון ספייס. "אנחנו ממשיכים לפתח ולקדם את מערכות מחשוב החלל המתקדמות שלנו, אשר יתנו מענה למשימות הרבות הצפויות בעתיד".