ירזין סלע היא קבוצה מוכרת מאוד בקולינריה הישראלית, היא מפעילה בין היתר את המסעדות "מגזינו", ״טאקאריה״,"קפה איטליה", "זוזוברה" ו"טוני וספה" והיא גם נותנת שירותי הסעדה לחברות מובילות כמו פייסבוק וגוגל בארץ ובעולם. לאחרונה החליטה הקבוצה להיכנס גם לתחום הפודטוק עם מאיץ לקידום סטארטאפים בתחום המזון שיאפשר להם ליישם את הרעיון שלהם כבר מהשלב הראשון. 

ירזין סלע מספקת שירותי הסעדה לחברות טכנולוגיה מובילות בארץ ובמדינות נוספות באירופה ובארה"ב, בין היתר במשרדי מטא (פייסבוק לשעבר) ב-4 מדינות, לגוגל ב-3 מדינות ועוד. החיבור לחברות הטכנולוגיה הוא גם זה שיצר את התיאבון להיכנס לעולמות ההייטק. "הקשר הזה חשף אותנו להרבה דברים הקשורים לעולמות הפודטק והחדשנות", הסביר יובל סלע מנכ"ל החברה בריאיון ל-Business. "השקענו קצת בחברות במשך השנים, אבל זה היה עסק צדדי. הרבה חברות פנו אלינו כדי לנסות את המוצרים שלהם בשטח אבל לא היה לנו פתרון סדור".

איילת קרסו, מנהלת האקסלרטור של קבוצת ירזין סלע (צילום: כפיר זיו)
איילת קרסו, מנהלת האקסלרטור של קבוצת ירזין סלע | צילום: כפיר זיו

לפני כשנה בחברה הבינו שיש לחברות האלה פוטנציאל גדול ושלהם יש את היכולת לעזור לחברות בכניסה לשוק בשלב "המייל האחרון" ולהתחיל איתם בפיילוטים. "אני באופן אישי מאוד אוהב את זה", מציין סלע. "יש לנו חיבור אמיתי עם החברות. אנחנו מאוד גמישים עם השלבים שבהם החברות נמצאות, הרבה פעמים הן מגלות שהשוק מגיב אחרת ממה שציפו, ואנחנו שמבינים את השטח יודעים לעזור ולקצר את התהליך".

טוני וספה - סניף (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
טוני וספה אחת מהרשתות שבבעלות ירזין סלע | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

מי שמובילה את המיזם היא איילת קרסו, שייסדה וניהלה 3 חברות סטארטאפ, בהם חברת הפודטק ג'יני שדרכו הכירה את קבוצת ירזין סלע. "לא כל אחד מבין את הצורך של החיבור לעולם האמיתי ולהבין שטכנולוגיה היא עזר", היא מסבירה ל-Business. "חברה צריכה להיות בנויה נכון לשווקים שהיא רוצה להיכנס, אם היא לא תדע להתאים המוצר לא יתחבר. החיבור שלנו הוא נורא נכון, יש לנו את ההבנה בצורך של שוק האוכל".

קרסו גם מדגישה את האחריות של ענף המזון לתחום הקיימות ומציינת שהרבה מהמיזמים קשורים לנושא הקיימות. למשל, לאחרונה חתמה החברה על שיתוף פעולה עם "סבוריט" שפיתחה "רובוט שף" לייצור תחליפי בשר על פי העדפות הסועד והמוצר שלה יוצב במתחמי ההסעדה של ירזין סלע בחברות הטכנולוגיה. "התחום הקולינארי חייב לעשות צעדים אחראיים", אומרת קרסו. "אנחנו מטרגטים את הנושאים הכי קריטיים, ביניהם גם עניין הקיימות". 

ירזין סלע נמצאת בבעלות יובל סלע והאחים יורם וארי ירזין. 49 אחוז מבעלות הקבוצה נמכרו לפועלים אקוויטי, קבוצת הראל והראל ויזל.