אקווה סקיוריטי הישראלית, ספקית לאבטחת יישומים בענן (Cloud Native), הודיעה היום (רביעי) על רכישת חברת הסטארטאפ הישראלית Argon, חצי שנה בלבד לאחר שהשיקה מוצר, בעשרות מיליוני דולרים.

Argon, שהוקמה לפני כשנה על ידי אילון אלחדד ועילם מילנר, מספקת פתרונות אבטחת שרשרת האספקה לפיתוח תוכנה. המוצר של החברה ממפה את תהליך שרשרת האספקה של התוכנה ומייצר תיעדוף של הנקודות הפגיעות בתהליך ומגן עליהן בצורה אוטומטי. "ההישג ש-Argon הגיע אליו בזמן הקצר הזה הוא תוצאה ישירה של האנשים המרכיבים אותה", אמר אילון אלחדד מייסד החברה. "זוהי באמת קבוצה יוצאת דופן של אנשים שהם לא רק מקצוענים בתחומם, אלא באמת ובתמים מאמינים במשימה שלנו".

צוות ארגון (צילום: אייל רגב)
צוות ארגון | צילום: אייל רגב

"עם התווספות הפתרון של Argon לפלטפורמה של אקווה, אנו ממשיכים לממש את החזון שלנו להגנה על מחזור החיים המלא של יישומים שנבנו להרצה בסביבות ענן", אמר דרור דוידוף, מנכ"ל ומייסד שותף באקווה סקיוריטי. "יש הרבה רעש בשוק ההולך וגדל של אבטחת יישומי ה-Cloud Native, אבל כמעט ואין חברות המציעות יכולות הגנה אמיתיות ליישומים האלה, שמונעות התקפות. תוספת הטכנולוגיה הייחודית של Argon מבליטה ומקדמת את הפעילות של אקווה עוד יותר אל מול המתחרים בשוק, והופכת אותנו לספקית היחידה בתעשייה שבאמת מסוגלת לספק הגנה אמיתית ומלאה על תהליכי הפיתוח, לצד פריסה והפעלה של יישומי הענן. אנו נרגשים לקבל את Argon למשפחתנו ולספק ללקוחותינו הגנת יישומים בענן מקצה לקצה".

דרור דוידוף (מנכ"ל) ואמיר ג'רבי (CTO) מייסדי אקווה (צילום: ג'ורג' דיסאריו, יח"צ)
דרור דוידוף (מנכ"ל) ואמיר ג'רבי (CTO) מייסדי אקווה סקיוריטי | צילום: ג'ורג' דיסאריו, יח"צ

"ספקיות שירותי הענן המובילות משחררות תוכנות בתדירות של כל 15 שניות. פתרון ידני לא יכול לעמוד בקצב הזה, והאיום של מתקפות על שרשראות האספקה מעולם לא היה גדול יותר. התעשייה דורשת גישה חדשה", אומר אילון אלחדד, מנכ"ל ומייסד שותף ב-Argon. "אנו מאמינים בחזון של אקווה ואנו מאוד שמחים לאחד כוחות ולהפוך לספקית היחידה שמאפשרת לארגונים לא רק להריץ, אלא גם לבנות תוכנה בצורה מאובטחת". ‎

Argon, המגובה על ידי Hyperwise Ventures, מעסיקה כיום 30 חברי צוות שפועלים בעיקר במחקר ופיתוח, כאשר מרביתם יושבים בתל-אביב. הצוותים הטכנולוגים מורכבים מבוגרי יחידות עילית בצבא כמו יחידת המודיעין 8200 ויחידת אופק של חיל האוויר, שמביאים איתם רקע נרחב באבטחה ותוכנה.