מבלי לשים לב, הדפדפן הפך לכלי עבודה מרכזי עבור ארגונים בעולם המודרני. העובדים מבלים בו שעות ארוכות מול המיילים, תוכנות פיננסיות או ניהול ממשקי העבודה בחברה. המעבר בחברות רבות למודל עבודה היברידי והמעבר לעבודה מהבית הפכו את מערכות האבטחה בארגונים ללא רלוונטיים. שני היזמים הסדרתיים עופר בן-נון ואוהד בברוב רוצים לשנות את האופן שבו ארגונים מתמודדים עם איומי סייבר ולהתחרות עם ענקיות הטכנולוגיה כשהם משיקים היום (חמישי) דפדפן מאובטח חדש. "אנחנו אוהבים ליצור שינויים טקטוניים, כלומר ליצור רעדים בשוק שמייצרים שוק חדש", אומר בן-נון בריאיון ל-Business.

"כשאוהד ואני התחלנו לעבוד ביחד לפני יותר משנה, חשבנו מה הדבר הכי משמעותי שאנחנו יכולים לעשות עם הידע שאספנו" הוא מספר. לדברי בן-נון בשנה האחרונה התרחשו שלושה שינויים גדולים. "אנשים עובדים מכל מקום בעולם ולכן פתרונות הגנה רבים המתבססים על השרתים הארגוניים הפכו פחות אפקטיביים. שנית, הציוד שבו הם משתמשים אינו שייך לארגון, בין אם בשל סיבה כלכלית או נוחות, עובדים מתחברים לארגון מהבית וקשה להכיל עליהם הגנה".

השינוי השלישי אומר עופר הוא השימוש הנרחב ב- SAAS (הפעלת שירותי תוכנה דרך רשת התקשורת): "יש כמות אדירה של מידע בענן שאינו ברשות הארגון".

הדפדפן המאובטח של טאלון
הדפדפן המאובטח של טאלון

TalonWork, הדפדפן, מבוסס על כרומיום, שהוא פרויקט קוד פתוח המהווה את הבסיס לדפדפנים הפופולריים ביותר בעולם. לדברי המייסדים כל ארגון יכול לפרוס את הדפדפן הארגוני של Talon תוך פחות משעה, ולספק הגנת קצה לעובדים בכל מקום ובכל מכשיר. המייסדים הצליחו להקים את החברה במהירות ולגייס בסבב הסיד (גיוס ראשוני) סכום של 26 מיליון דולר.

בורובוס הקים עם שותפים את לאקון סקיוריטי, שעסקה באבטחת סייבר למובייל בשנים שהחלו לייצר את הסמארטפונים הראשונים, ונמכרה ב-2015 לצ'ק פוינט תמורת כ-100 מיליון דולר. בן נון הוא ממייסדי ארגוס, חברה שיצרה מהפכה בכל הקשור לאבטחת סייבר לרכב ונמכרה בשנת 2017 לחברה הגרמנית קונטיננטל במאות מיליוני דולרים.

"את תרגישי בנוח אם הארגון ידע באיזו סדרה את צופה?"

יתרון בולט לפתרון שמציעה טאלון הוא הפרטיות. "מרבית הפתרונות הקיימים היום טובים עבור שימוש במכשירים של הארגון, אך מה לגבי 30%-40% מהמכשירים בעולם שמתחברים לארגונים מבחוץ? שימוש בכלי הסייבר המסורתיים שעומדים לרשות התאגידים מביאה לפגיעה בחוויית המשתמש ועלויות אחזקה גבוהות" אומר עופר. הפגיעה בחוויית המשתמש מתייחסת בין היתר גם להיבטים של פרטיות, חברה המאבטחת את המחשב הפרטי של עובדיה יכולה לעקוב אחר כל פעילותיהם, גם אם אינן קשורות לחברה. "את תרגישי בנוח אם הארגון ידע באיזו סדרה את צופה או אילו תרופות את לוקחת? יש כאן סיכון גדול מאוד הן עבור העובדים והן עבור הארגונים. זו תוצאה של הפתרונות הפולשניים הקיימים היום".

עובדי טאלון (צילום: שי שרון)
עובדי טאלון | צילום: שי שרון

הפריסה של TalonWork והרחבתו לקבוצות עובדים נוספות היא פשוטה, ראשי הגנת הסייבר בארגון יכולים להגדיר שהגישה לתוכנות הארגוניות שלהם תתאפשר רק דרך הדפדפן , ומאותו רגע עובדים שרוצים להתחבר למערכת מורידים את הדפדפן למחשב בתהליך התקנה מוכר וחד פעמי שעורך מספר שניות. לאחר ההתקנה העובד יכול לגלוש באופן מאובטח לתוכנות ארגוניות. אם במסגרת העבודה נוצר צורך בהורדת קבצים, הם נשמרים על המחשב שהם מוצפנים וניתנים לפתיחה רק דרך הדפדפן. זו הפעם הראשונה שגישת האבטחה מתבססת על הדפדפן והופכת אותו לקו ההגנה המרכזי.

איך זה עובד?

"כפי שיש נעשה שימוש בכרום של גוגל או בספארי של אפל, כך יהיה ה TalonWork. לקחנו את התוכנה עליה מתבסס הכרום והוספנו את כל יכולות האבטחה. רק מתחילת השנה נרשמו כבר 12 חולשות סייבר בכרום" מספר עופר. גישת ההגנה של טאלון היא רב-שכבתית: הגנה על סביבת העבודה בדפדפן מפני נוזקות הנמצאות על המכשיר, הגנה על הדפדפן עצמו מפני שימוש בחולשות המנוצלות לצורך גניבת מידע וגישה לא מאושרת למשאבים, וכן הגנה על סביבת העבודה בעת שימוש בשירותים הענן עצמם, כולל מנגנונים המונעים דליפת מידע. "המטרה שלנו היא להפוך את העולם לבטוח יותר" מסכם עופר.

בנוסף לחשיפת המוצר הראשון, טאלון חושפת את השמות של חלק מבכירי תעשיית הסייבר שהשקיעו בה עד כה. בין המשקיעים נמנים ג׳ורג׳ קורץ, מייסד מנכ״ל CrowdStrike, ג׳ון תומפסון, עד לאחרונה ראש הבורד במיקרוסופט והמנכ״ל לשעבר של חברת Symantec, ומארק אנדרסון, לשעבר הנשיא של חברת Palo Alto Networks.