גל הגיוסים והצמיחה של תעשיית ההייטק בישראל הוביל את החברות להילחם על כוח אדם איכותי. החברות מציעות תנאי עבודה משופרים, הטבות, משכורות גבוהות וכמובן - אופציות, שבמקרה של אקזיט או הנפקה יכולות להיות מתורגמות להכנסה של מאות אלפי שקלים. במקרים רבים, העובדים לא יודעים איך לממש אותן ולפעמים מפסידים כסף רב. אז מהן אופציות? ואיך אפשר לממש אותן? המדריך המלא.

מה היא  אופציה ומה היתרונות שלה?

אופציה היא זכות לרכוש מניה בחברת סטארט אפ (הזנק). האופציה מאפשרת לעובד לרכוש מספר מניות מסוים שקבוע בכתב האופציה תמורת מחיר שקבוע מראש (מחיר המימוש). לאחר מימוש האופציה הופך העובד לבעל מניות בחברה. היתרון הגדול באופציה הוא  האפשרות של העובד להנות מעליית שווי החברה. בשנים האחרונות עובדים רבים קיבלו מאות אלפי ואף מיליוני דולרים כתוצאה מעליית ערך האופציות שלהם. ברוב חברות הסטארט אפ מוענקות אופציות לכלל העובדים בחברה (לרבות עובדים זוטרים ועובדים שאינם טכנולוגיים). היקף האופציות של העובדים מוערך בכ – 10% ומעלה מהיקף ההון של החברה וברור שאם החברה מגיעה למעמד של יוניקורן (שווי מיליארד דולר ומעלה) שווי האופציות שבידי עשרות עובדים מגיעה לסכומי עתק. 

איך נקבע מחיר המימוש של האופציה?

מחיר המימוש של האופציה נקבע על ידי דירקטוריון החברה. האופציות של העובדים הן לרכישת מניות רגילות של החברה (להבדיל ממניות בכורה שמונפקות על פי רוב למשקיעים). ככלל מדי תקופה בוחן הדירקטוריון את שווי של המניות הרגילות על פי פרמטרים שונים (שווי גיוס אחרון, עמידה בתחזיות מכירות, שינויים בשוק ההון ועוד)  ולעיתים גם נעזר בהערכת שווי שמבוססת על מודלים כלכליים שונים. ככלל ככל ששווי החברה עולה גם מחיר המימוש שנקבע לאופציות (החדשות) עולה בהתאמה כאשר המטרה היא לשתף את העובד בעליית הערך ממועד הצטרפותו לחברה ואילך. יחד עם זאת דיני המס בישראל אינם מחייבים את החברה להעניק את האופציות במחיר מימוש שמבטא מחיר שוק או מחיר ריאלי וניתן להעניק אופציות גם במחיר מימוש נמוך ואף בערך סמלי (ערך נקוב). להבדיל, בארה"ב קיימת חובה להקצות לעובדים אופציות במחיר המשקף שווי שוק ו (סעיף 409A לקוד המס האמריקאי).

מה היא הבשלה (Vesting) של האופציות?

כאשר העובד מקבל אופציות ,הן  כפופות לתקופת הבשלה (Vesting). כדי לממש את מלוא האופציות למניות של החברה על העובד לעבוד בחברה למשך מלוא תקופת ההבשלה. עובד שלא ישלים את תקופת ההבשלה לא יוכל לממש את מלוא האופציות ואלו שלא הבשילו תפקענה. לרוב תקופת ההבשלה היא ארבע שנים (48 חודשים) אם כי לעיתים חברות קובעות תקופת הבשלה ארוכה יותר (עד חמש שנים) או קצרה יותר (לא פחות משלוש שנים). על פי רוב במהלך השנה הראשונה אין הבשלה של האופציות ולאחר שנה מבשילה (בתוכנית ארבע שנתית) רבע מכמות האופציות (Cliff). לאחר השנה הראשונה ההבשלה היא לרוב על בסיס חודשי או רבעוני. כך למשל עובד שעבד בחברה 32 חודשים מתוך 48 חודשי ההבשלה יוכל לממש למניות שני שלישים מכמות האופציות שהוענקה לו. נציין כי תתכן גם הבשלה שלא על בסיס זמן, אלא מותנית ביעדים ובאמצעות מנגנון זה תרומת העובד להשגת יעדי החברה ו/או יעדים אישיים באה לידי ביטוי בהבשלת האופציות שניתנו לו. 

מתי אני יכול להפוך את האופציות למזומנים?

ככלל האופציות יכולות להפוך למזומנים באחד מהאירועים הבאים. אירוע ראשון הינו הנפקת החברה בבורסה. במקרה כזה יוכל העובד (בתום תקופת חסימה) לממש את האופציה למניה ולמכור את המניה בבורסה. הליך זה ייעשה על ידי חבר בורסה. אירוע שני הינו מכירה של החברה לצד שלישי. מקרה נוסף הינו מימוש האופציה ומכירת המניות עוד לפני אירוע של מכירת החברה או הנפקה. אירוע זה נקרא  עסקה שיניונית (secondary ) במסגרתה בעלי מניות קיימים של חברה פרטית מוכרים חלק ממניותיהם למשקיעים חדשים. יש לשים לב שתקופת המימוש של האופציה היא לרוב עשר שנים ממועד ההענקה. כלומר אופציה שלא מומשה תוך עשר שנים תפקע ותהיה חסרת ערך. 

מה קורה עם האופציות שלי אם החברה מונפקת?

בעת הנפקת החברה בבורסה המניות של החברה הופכות לסחירות בבורסה וניתן למכור אותן בבורסה מדי יום. כדי להפוך את האופציות למזומנים צריך קודם כל לשלם את מחיר המימוש ולהפוך את האופציה למניה. שנית יש לבדוק את המגבלות השונות החלות על מכירת מניה בבורסה. מגבלות אלו יכולות להיות חסימה שהוטלה על כל בעלי המניות בחברה (כולל משקיעים, יזמים ועובדים) בעת הנפקת החברה (לרוב כ – 180 יום ממועד ההנפקה) או מגבלות אחרות. בנוסף לרוב חלים על עובדים בחברה מגבלות של מכירת מניות בתקופה שבהן קיים מידע רגיש בידי העובדים ושאינו מידע פומבי (למשל בתקופה שלפני פרסום דוחות כספיים, מיד אחרי סוף רבעון וכו'). כאשר מדובר על חברה שנסחרת בבורסה זרה יכולו כללים שרלבנטיים לבורסה זו.

מה קורה עם האופציות שלי בעת שהחברה נמכרת?

בעת מכירת החברה יש הבחנה בין אופציות שהבשילו (vested)  לאופציות שטרם הבשילו במועד המכירה (unvested). בעת סגירת העסקה נקבע שווי של מניה רגילה בחברה. לגבי אופציות שהבשילו מקבל העובד סכום במזומן השווה לשווי המניה בעסקה פחות מחיר המימוש ((cashless exercise. למשל אם לעובד 10,000 אופציות שהבשילו במחיר של 5 דולר למניה ומחיר המניה בעסקה הינו 20$ יקבל העובד סכום של 15 דולר לכל מניה (20 דולר פחות 5 דולר) ובסה"כ 150,000$. יש לשים לב שלרוב התשלום בגין מניות בעסקת מכירה מורכב ממספר פעימות כאשר חלק מהתשלום (לרוב כ – 85%- 90%) משולם בסגירת העסקה וחלק נוסף (כ – 10-15%) משולם כעבור שנים עשר עד שמונה עשר חודשים ומותנה בכך שמצגים שהחברה נתנה לרוכש הינם נכונים ומדויקים. לעיתים חלק מהתשלום הינו תשלום מותנה (Contingent) בעמידת החברה באבני דרך שונים, הגעה לסף מכירות מסוים, אישורים רגולטריים ועוד. 

עו"ד אורן בירן, ראש מחלקת מיסים, גרוס ושות'
עו"ד אורן בירן, ראש מחלקת מיסים, גרוס ושות'

לגבי אופציות שטרם הבשילו במועד העסקה ישנן שלוש אפשרויות ובכל עסקה מתקיים דיון פרטני באיזו אפשרות לבחור. האפשרות האחת הינה שאופציות אלו תפקענה ולא תהיינה בעלת ערך כלשהו לאחר העסקה. האפשרות השניה היא שהאופציות האלו יומרו לאופציות חדשות בחברה הרוכשת לפי מפתח שמוסכם. האפשרות השלישית היא שתהיה האצה (acceleration) של האופציות והם יהפכו לאופציות מובשלות במועד סיום העסקה. 

פעמים רבות העובד יכול לנהל מו"מ עם המעביד בעת קבלת האופציות ולבקש האצה של האופציות במקרה של עסקה לרכישת החברה. ישנם שני מודלים של האצה האחד הינו מנגנון פשוט שבו בעת סגירת העסקה כל האופציות הופכות לבשלות (single trigger). המנגנון השני מורכב יותר והוא קובע האצה בקרות שני מקרים מצטברים האחד רכישת החברה והשני פיטורי העובד לאחר העסקה (double trigger). 

איך מתנהלת עסקת סקנדרי ביוזמת החברה?

חברות רבות יוזמות עסקת סקנדרי ומציעות לעובדים להשתתף בעסקה. בעסקה כזו החברה מגייסת הון ממשקיעים חדשים. חלק מההון מושקע בחברה כנגד הקצאת מניות חדשות ואילו חלק אחר משמש לרכישת מניות מאת בעלי מניות קיימים (יזמים, משקיעים ועובדים). במסגרת זו עולה השאלה מה המחיר של המניות הנמכרות בעסקת הסקנדרי לעומת מחיר המניה בגיוס לתוך החברה. העובדים בחברה הם בעלי אופציות למניות רגילות של החברה ואילו החברה מנפיקה למשקיעים מניות בכורה בעלת זכויות עודפות על המניות הרגילות (עדיפות בעת מכירת החברה, זכויות וטו, הגנות מפני דילול ועוד). לכן פעמים רבות נקבע שמחיר מניה רגילה בעסקת הסקנדרי יהיה נמוך ממחיר ממניית הבכורה המונפקת למשקיעים (הנחה מקובלת היא בטווח ה – 10%) אבל ישנם חריגים ולעיתים המחיר של מניה בעסקת הסקדנרי זהה למחיר בעסקת ההשקעה בחברה (עסקת ה – Primary).

ד"ר איל שנהב, שותף מנהל וראש מחלקת היי טק בגרוס וש (צילום: אסנת רום)
ד"ר איל שנהב, שותף מנהל וראש מחלקת היי טק בגרוס ושות' | צילום: אסנת רום

מה קורה אם יש לי אופציות שהבשילו והחברה אינה יוזמת עסקת סקנדרי?

כאשר החברה אינה מבצעת עסקת סקנדרי קיים קושי למכור את המניות שנתקבלו כתוצאה ממימוש האופציות  שכן המדובר במניה בחברה פרטית. ראשית העובד צריך למצוא רוכש למניות שהוא מחזיק. שנית יש קושי לקבוע את שווי החברה בעסקה ואת השווי של המניות הרגילות שמחזיק העובד. זאת ועוד בידי העובד אין מידע מלא על ביצועי החברה (הכנסות, רווח, תחזיות ועוד) ויש גם מגבלות של סודיות שחלות על העברת המידע שיש בידי העובד לצד שלישי. בנוסף לרוב בעת הענקת האופציות יש מגבלות על מכירת המניות שנתקבלו בגין המימוש ללא אישור דירקטוריון ולרוב תהיינה בתקנון דרישות למתן זכות סירוב ראשונה לייתר בעלי המניות בחברה. לכן עסקת מכירה של אופציות ללא תיאום עם החברה מורכבת למדי. כפועל יוצא, התפתחו בשנים האחרונות פלטפורמות אינטרנטיות שמסייעות לעובדים שמחזיקים מניות או אופציות לממש את השווי הגלום בנכס זה. 

 איך אני מוכר אופציות בפלטפורמות אינטרנטיות 

לאור הקושי של העובד למכור מניות בחברה פרטית ללא שיתוף פעולה של החברה הוקמו בשנים האחרונות כמה פלטפורמות אינטרנטיות שמטרתן חיבור בין עובדים בחברות מובילות לבין משקיעים שמעוניינים להשקיע בחברות הללו. כך למשל פלטפורמת אקויטי בי (Equity Bee) ופלטפורמת Robyn Capital. 
במסגרת זו מתהווה לרוב עסקה שבה העובד מקבל סכום חד פעמי בסגירת העסקה (סכום שמשמש למימוש האופציה למניה והעודף לטובת העובד) ואילו בעת מכירת המניה נקבעת חלוקה בין העובד לבין הרוכש.

למשל הרוכש מקבל את הסכום החד פעמי חזרה בתוספת ריבית שנתית של 8% וכל סכום מעל לזה מתחלק 50:50. כמובן שיש גם לשלם את העמלה ודמי הצלחה שגובה הפלטפורמה. זאת ועוד החלוקה היא של כספים לאחר מס, העובד משלם מס על מלוא הרווח והנטו מתחלק בין העובד לבין המשתתף. כמובן שלכל פלטפורמה יש כללים משלה וכל עסקה בעלת מאפיינים שונים.

כמה מס משלמים על האופציות ומתי?

אחד היתרונות הבולטים של אופציות לעובדים הינו משטר מס נמוך ואטרקטיבי. סעיף 102 לפקודת מס הכנסה מאפשר לחברה להעניק אופציות לעובדים במסלול הוני. במסגרת מסלול זה נקבעו העקרונות הבאים: (א) הענקת אופציות לעובדים איננה אירוע מס (ב) הבשלת האופציות איננה אירוע מס, (ג) מימוש האופציה למניה איננה אירוע מס. אירוע המס הוא רק בעת מכירת המניות על ידי העובד . סעיף 102 קובע כי חברה שבחברה במסלול ההוני להקצאת אופציות לעובדים, שיעור המס שיחול על העובד יהיה 25% (בלבד) שהוא שיעור מס רווח הון. המס מוטל על ההפרש בין תמורת המכירה (בניכוי עמלות שונות וכו')  למחיר המימוש. כנגד זה החברה מוותרת על הוצאת שכר בגין ההטבה שקיבל העובד. כאשר הכנסתו הכוללת של העובד (כולל שכר עבודה והכנסות אחרות) עולה על כ- 650,000 ש"ח לשנה משולם מס יסף של 3 אחוז כך ששיעור המס לרוב הינו 28 אחוז.

ככל שמדובר בהקצאות בחברה ציבוריות יתכן כי חלק מהתמורה לה זכאי העובד במימוש המניות ימוסה בשיעורי המס החלים על הכנסת עבודה (מס שולי) וחלק בשיעור המס החל על רווח הון (28%)  עם זאת הזכאות לשיעור המס של רווח הון מותנית בכך שהחברה עמדה במספר תנאים שעיקריהם: (א) הכנת תוכנית 102 והפקדתה ברשות המיסים, (ב) מינוי נאמן שאצלו מופקדות האופציות, (ג) אישור הענקת האופציות בהחלטת דירקטוריון והחתמת העובד על מכתב הענקה, (ד) תקופת אחזקה מינימלית של 24 חודשים של האופציות בידי הנאמן, (ה) העברת האופציות לנאמן תוך 45 יום ממועד החלטת הדירקטוריון והפקדת כתב האופציה בידי הנאמן לא יאוחר מ 90 ימים ממועד החלטת הדירקטוריון.

במקרה שהחברה לא עמדה בכל התנאים האמורים האופציה לא תהיה זכאית לשיעור המס המופחת של רווח הון והמס יהיה בשיעור המס השולי של העובד על הכנסת שכר (עד 50% מס). בנוסף קיימת הוראה לפיה אופציות שהוענקו בתוך פחות מ – 90 יום לפני אירוע של הנפקה או מכירת החברה לא יהנו משיעורי המס של רווח הון. במקרים בהם העובד מוכר את המניות בתוך תקופת ה – 24 חודשים קיימת אפשרות לקבל אישור מראש מרשות המיסים לכך שהעובד בכל זאת יהנה משיעור המס המופחת זאת במיוחד במקרה שבו המכירה היא במסגרת מכירה של כלל מניות החברה לצד שלישי ועל העובד נכפתה העסקה למכור יחד עם ייתר בעלי המניות את מניותיו. 

האם מי שאיננו עובד יכול לקבל אופציות ומה תוצאות המס?

החברה יכולה להעניק אופציות למספר רב של גורמים ולא רק לעובדיה. כך למשל יכולה החברה להעניק אופציות לנותני שירותים שונים (למשל גורם שמספק לה שירותי פיתוח), לדירקטורים ולמעשה לכל צד שלישי.עם זאת רק עובדים, דירקטורים ונושאי משרה בחברה יכולים להנות ממסלול רווח ההון שבסעיף 102 לפקודת מס הכנסה. ניצעים אחרים של אופציות יהיו תחת משטר מס של סעיף 3(ט) לפקודת מס הכנסה. לפי משטר זה הענקת האופציות איננה אירוע מס אולם בעת מימוש האופציה למניה נוצר אירוע מס בגין ההפרש שבין מחיר המימוש לשווי המניה בעת המימוש. המס הינו מס פירותי (עד 50% כולל מס יסף). נציין כי בעל שליטה בחברה (מי שמחזיק למעלה ב – 10% או יותר באחד מאמצעי השליטה בחברה) לא זכאים לקבל אופציות במסלול 102 הוני וכפופים למס פירותי בגין האופציות. 

מה קורה עם האופציות של העובד בעת סיום יחסי עובד – מעביד ?

לסיום יחסי עובד מעביד (עקב התפטרות או פיטורין) השלכות מאוד חשובות גם בתחום האופציות. ראשית במועד סיום יחסי עובד מעביד מפסיקה ההבשלה של האופציות (כך גם אם המעביד משלם לעובד תשלום חלף הודעה מוקדמת המשמעות היא סיום יחסי עובד מעביד וההבשלה במועד התשלום ולא במועד שהיה קבוע לסיום ההודעה המוקדמת). שנית על פי רוב העובד נדרש תוך תקופה קצרה לאחר סיום יחסי עובד מעביד (לרוב 90 יום) לממש את האופציה למניה ואם לא יעביר את מחיר המימוש במועד לחברה האופציות תפקענה. מצב דברים זה מביא פעמים רבות לכך שעובדים שאין בידם לשלם את מחיר המימוש (או חושבים שהמדובר בעסקה לא כדאית) לא מממשים את האופציה למניה, בתקופת ה -90 הימים, והאופציה פוקעת כך שלמרות מספר שנות עבודה העובד נותר ללא כל מניות בחברה. בתוכניות רבות נקבע כי ככל שפיטורי העובד הינם בשל "סיבה" Cause הרי שהעובד מאבד את זכויותיו במניות. 

מה זה RSU ובמה הוא שונה מאופציה?המונח RSU הוא קיצור של Restricted Stock Unit. כאמור לעיל לאופציה יש מחיר מימוש שלרוב הוא מחיר השוק של מניה רגילה בעת הענקת האופציה. במצב דברים זה ייתכן ומחיר המימוש הכולל יהיה עשרות אלפי דולרים ואף יותר. בנוסף אם קיימת ירידת ערך של המניה הרי שמחיר המימוש גבוה ממחיר המניה והאופציה היא מחוץ לכסף ((Out of the Money וחסרת ערך. לעומת זאת ב – RSU מחיר המימוש הוא תמיד מחיר נומינאלי ו/או אפסי. לכן במןעד ההבשלה היחידות הופכות באפן אוטומטי למניות ללא צורך בהליך המימוש ו/או תשלום מחיר המימוש  בהקצאת RSUs אין מצב לפיו המכשיר יהיה מחוץ לכסף. מנגנון ה – RSU נפוץ בחברות ציבוריות ואילו מנגנון האופציות נפוץ בחברות פרטיות. במקרה של RSU בחברה ציבורית ההפרש בין מחיר המניה במועד ההענקה למחיר המימוש הינו הכנסה פירותית ורק עליית הערך ממועד ההענקה תהנה משיעור המס של רווח הון לפי סעיף 102 לפקודה. 

איך אני יודע כמה האופציות שלי שוות? התשובה היא שיש קושי רב לעובד להעריך את שווי האופציות שבידיו. בעיה זו ניצבת גם בפני עובד שמקבל מספר הצעות עבודה וצריך לבחור אחת מהן. עובד זה יוכל בקלות להשוות בין תנאי השכר שלו ותנאים נלווים אך יתקשה להעריך את השווי של חבילת האופציות שהוצעה לו. כדי להעריך את שווי האופציות יש לבקש שורה של נתונים וביניהם: (א) כמה מניות הנפיקה החברה וכמה מניות יש לחברה בדילול מלא (כלומר מניות שהונפקו ועוד אופציות), (ב) מה היה מחיר מניה בסיבוב האחרון? (ג) מה העדיפות של מניות המשקיעים על פני מניות העובדים (ישנם סוגים שונים של עדיפויות שניתוחם חורג ממסגרת זו) או במילים אחרות כמה כסף יקבלו המשקיעים לפני שהמניות הרגילות תהיינה בעלות ערך? לאחר קבלת נתונים אלו ניתן להעריך בקירוב את שווי האופציות כאשר כמובן נתון נוסף שנדרש הוא מה התחזית לגבי ערך החברה בעוד מספר שנים בעת מימוש ומכירת האופציות. אחד הקשיים הוא שחברות ממעטות לשתף את העובדים במבנה ההון שלהן. העובד אינו יודע כמה מניות יש לחברה, באיזה מחיר הונפקו המניות ועוד. כך למשל אם העובד מקבל 10,000 אופציות הוא צריך לדעת האם מדובר על אחוז מהחברה או פרומיל מהחברה. המספר 10,000 כשלעצמו אינו נותן שום מדד. 

מה קורה אם אני עבור לחו"ל מטעם החברה ? 

עובדים רבים מבצעים במהלך עבודתם בחברה מעבר לעבודה בחו"ל לחברת בת זרה של החברה (או חברה אם זרה). מהלך זה הידוע כרילוקיישן (Relocation) הוא בעל השפעה דרמטית על האופציות של העובד. הרילוקשיין יכול בסבירות גבוהה לשנות את תושבות המס של העובד ואת דיני המס שחלים עליו.

כך למשל עובד שעובר לארה"ב יהיה כפוף על פי רוב לשיעורי מס רגילים על הכנסת עבודה שגבוהים משיעורי המס בישראל (לרבות מס פדראלי, מס מדינתי, ולרבות NIIT בשיעור של 3.8%) . עובד זה לא יהנה ממס רווחי הון של 25% וימצא עצמו עם סכום נטו נמוך יותר מאשר מקבילו אשר נשאר בישראל. זאת ועוד אם העובד קיבל אופציות שבעת הענקתן מחיר המימוש שלהן היה נמוך ממחיר השוק חשוף העובד (לדוגמא בארה"ב) למס שוטף בכל אירוע של הבשלת אופציות (מס שמשולם למרות שהעובד לא נפגש עם מזומן). לכן כל מעבר לחו"ל דורש תכנון קפדני ובדיקה של שורה ארוכה של סוגיות לרבות דיני המס במדינה אליה עוברים. יש לשקול האצת ההבשלה של האופציות כדי לשריין את המס הישראלי המיטיב של 25% או 28% ולבחון בזהירות מניעת כפל מס כפועל יוצא ממעבר כאמור. 

האם התמורה עבור האופציות חייבת בביטוח לאומי?

בעקרון כאשר מדובר על אופציות שהוענקו במסלול של 102 הוני הרווח ממכירת המניות יהיה פטור מביטוח לאומי. מדובר בהטבה ניכרת ששיעורה יכול להיות כ – 12% מתמורת המכירה. יחד עם זאת במקרים בהם ההכנסה מהאופציה אינה נכנסת לגדרו של סעיף 102 הוני יחול ביטוח לאומי בדומה להכנסת שכר של העובד.

האם עדיף לקבל אופציות או תוספת לשכר?

זו כמובן שאלה מורכבת שלא ניתן לדעת את התשובה לגביה אלא בדיעבד כאשר יתברר מה קרה לחברת הסטארט אפ והאם הגיעה לכלל אקזיט ובאיזה שווי. כמובן שקבלת תוספת לשכר יוצרת ודאות ומאפשרת קבלת תזרים מזומנים מדי חודש בחודשו (או מענק חתימה). לעומת זאת היקף ההטבה שנובעת מאופציות היא ספוקלטיבית ולא ידועה מראש. יחד עם זאת במקרים של הצלחה השווי של האופציות עולה עשרות  מונים על כל תוספת שכר. זאת ועוד משטר המס של אופציות (25%) לעומת שכר (למעלה מ – 50% יחד עם ביטוח לאומי) נותנים יתרון נוסף לאופציות.  

ד"ר איל שנהב הוא שותף מנהל וראש מחלקת היי טק וקרנות השקעה במשרד עורכי הדין גרוס ושות'

עו"ד אורן בירן הוא ראש מחלקת מיסים, במשרד עורכי דין גרוס ושות'