דן אנד ברדסטריט כינסה את בכירי ענף ההתחדשות העירונית לאירוע היוקרתי Urban Leaders לרגל חשיפת הדירוג הרשמי של החברות המובילות בענף לשנת 2023. "זה אירוע שכולו מוקדש להוקרה על מצוינות עסקית וניהולית, אותה אתם מובילים", הכריז אריאל שרייבר, סמנכ"ל השיווק והמכירות בדן אנד ברדסטריט. במהלך האירוע טרם חשיפת הדירוג, מומחיר דן אנד ברדסטריט סקרו והציגו תובנות חשובות שהשפיעו על הענף בשנה החולפת. "רוב הפרויקטים השנה, 70% מהם, היו בתל אביב ובמרכז", הסבירה שילה זברו-וייס, מנהלת Duns 100. "ההתחדשות העירונית עדיין לא הגיעה במסות לפריפריה, חשוב באמת לשים על זה את הדגש כדי לחולל שינוי משמעותי בשוק".

לצפייה בדירוג היזמים המובילים בתחום ההתחדשות העירונית לשנת 2023 לחצו כאן 

בכירי הענף שלקחו חלק באירוע, הצטרפו לאמירה. "אנחנו התחלנו את הפינוי בינוי בישראל עוד ב-1994", סמי מצלאווי, ובעליום ויו"ר מצלאווי, חברה לבניין בע"מ. "ראיתי בזה הצלחה מאוד רבה והיום כולנו נחשפים לפרויקטים האלה".

מיכה קליין, מנכ"ל אפריקה ישראל מגורים, הביע דאגה מהנעשה היום בשוק, נוכח ירידת המחירים. " אחרי תקופה של למעלה משנתיים של עליות מחיר שהתבטאו עד עשרים אחוז במקומות מסוימים בשנה אחת, הגיע הזמן אולי לתיקון מסוים", טען. "אבל חשוב לזכור דבר אחד מאוד חשוב: בתקופה כזו של ריבית מאוד מאתגרת - זה מאתגר לא רק את הרוכשים, אלא גם את היזמים. אם לא יהיה פה טיפול שורשי ומהותי בנושא ההיצע, אנחנו נראה שהירידה אם בכלל קיימת, היא לצורך עליה, בטווח של חודשים בודדים".

דן פרנס, מנכ"ל קרסו נדל"ן, טען כי סוגיית ההיתרים המקוונים רק סרבלה את התהליך. "אנחנו מכירים את סוגיית הארנונה, זו בעיית יסוד שבמשך שנים גרמה לראשי רשויות רבים לא להיות עם מוטיבציה לקדם בעצם את ההיתרים של מגורים", הוסיף.

רון חן, מנכ"ל אנשי העיר, הסביר כי החסמים נובעים ממחסור בכוח אדם ברשויות המקומיות, וגם ברגולציה הולכת ומתרחבת בהוצאת ההיתרים. "היום לצערי פרויקט של פינוי בינוי לוקח בין 7-10 שנים. פרויקט סטנדרטי של היתר בנייה עם תב"ע מאושרת לתמ"א 38 לוקח 5-6 שנים. לכן בסיטואציה הזו בטווח הרחוק לא נצליח להדביק את ההיצע אל מול הביקוש".