נראה שעם הזמן סוגיית פערי השכר בין נשים לגברים נשכחת מעט, ואת מקומה תופס שיח על שילוב נשים במקצועות שלכאורה נקראים ״מקצועות גבריים״, כמו מהנדסות ביצוע, נהגות משאית, מנופאיות ואפילו מנהלות עבודה. האם השכר שלהן שווה לזה של הגברים? מסתבר שכן, אך עדיין אין מספיק נשים שמגישות קורות חיים למשרות הללו.

 מה שכן מעודד היא העובדה שיותר נשים פונות ללמוד מקצועות ״גבריים״ והן כבר לא הסטודנטיות היחידות בכיתת גברים. אין ספק שנשים יודעות היטב לפרוץ דרך גם במקום שאין דרך. בהחלט רואים את השינוי שנעשה בעיקר בעולם הבנייה, עם שילוב של יותר ויותר נשים בתפקידים שונים וזה מגיע מיוזמה נשית. 

 למשל, אצלנו במשרדים, אחת העובדות נגשה אלי בשיא ההתלהבות ואמרה לי "אני רוצה לעשות רישיון למנוף ולהיות מנופאית" נדהמתי לטובה, ועניתי לה אם זה רצונך, אני תומך בשאיפות שלך,  אחד הדברים שמשמחים אותנו בחברת סמי נג'מי הנדסה ופרויקטים, זה לשבור את הסטיגמה שיש מקצועות שנועדו נטו לגברים בלבד, כי לכל משרה יש התחייבות וההעדפה היא למי שמתחייב לעשות אותה כנדרש, ללא הבדל בין דת, מין, גזע או צבע. 

 

נשים בענף הבנייה (צילום: אמיל קנז)
"יותר נשים בענף הבנייה" | צילום: אמיל קנז

הוא והיא שווים, פערי שכר הם מיתוס או לא?

כל מה שקשור לשכר של נשים מתנפץ כשמגיעים לתחום הבנייה. גברים ונשים בתחום מקבלים שכר שווה עבור אותה עבודה, כך זה אמור להיות ונראה שגם תחומים אחרים הולכים לכיוון הזה. נכון ששכר של משרת בק אופיס אינו שווה ערך במובן הכספי למשרת הנדסאי/ת או מהנדס/ת שהשקיעו המון מעצמם כדי לקבל הכשרה גבוהה, ולכן השאיפה היא שבשנת 2024 תהיינה יותר נשים שתעבודנה במשרות מתגמלות יותר כמו מהנדסות ביצוע ואפילו מנופאיות ומנהלות עבודה.

 כך זה אצלנו בחברת סמי נג'מי הנדסה ופרויקטים. מייסד החברה אבי, מר סמי נג'מי, הטמיע את הערכים הללו ותמיד חזר ואמר: "אצלנו השכר תלוי באופי העבודה ולא במגדר המבצע אותה". במפעלי החברה לדוגמא, העבודה נחשבת ליותר פיזית ונתפסת כעבודה "גברית", אך ישנן מחלקות שפשוט לא מצליחים לקבל אליהם קו״ח של נשים כדי לגשר על פער זה.

 כיום חברת סמי נג'מי הנדסה ופרויקטים העוסקת בבנייה תעשייתית, רואה לנכון לתת העדפה לגיוס נשים לא רק למשרות בק אופיס - אלה גם למשרות אחרות כמו מפקחות עבודה, מנהלות פרויקטים, הנדסאיות, מהנדסות ביצוע, נהגות משאיות, מנהלות רכש ומנהלות בקרת איכות ובכלל היכן שניתן לגשר על הפער.

נשים וגם גברים, אצלנו כולם שווים ולכן אתם מוזמנים לשלוח לנו קו״ח ממש כאן באתר למגוון משרות -  Sami-najami.com /careers.

 

מאת: חמודי נג'מי VP COO at Sami Najami.