כמה פעמים התמודדתם עם מתכנן או רפרנט שסקרנותו בבניין מסתיימת בקנה מידה של 1:100? מנהלי פרויקטים שאינם מתעמקים, זמן ואתגרים כדי לקבל היתר בנייה? כמה דיונים ופגישות קיימתם כדי להפיק מכרז, שעות שהושקעו כדי לפתור בעיות של חוסר תיאום במהלך הביצוע? מתחים שעברתם מול קבלנים עד סיום הפרויקט? וברוב הפעמים קיבלת פרויקט שלא היה חף מבעיות, באיחור וחורג מהתקציב.

בשנים האחרונות רוב היזמים מתמודדים עם בעיות ניהול ובעיקר חוסר ניהול בהקמת פרויקטים ובהיקפים שונים, מניסיוני בעולם הניהול והפיקוח נחשפתי לבעיות והתמודדויות רבות בהקמת "גם מגדל וגם מחסן". "גם עבור רשויות וגם עבור תאגידים וקבוצות רכישה רבות".

כבן לשני מהנדסים חונכתי על בסיס אמירה: "אנחנו במקצוע חופשי, קודם כל אתה מחויב למקצוע ולבניין, אחר כך למעסיק, ליזם ולכל דבר אחר". כעובד בודד במשרדו של המהנדס חיים סבן למדתי: "אני אחראי על הכול". ב-4 שנות עבודתי באורבך הלוי אדריכלים ומהנדסים הפנמתי: "חתירה מתמדת למצוינות וראיה לטווח ארוך". ב-8 שנים באפרתי מדפיס ניהול פרויקטים, נצרבה במוחי: "קדושת המשימה, זה מה יש ועם זה ננצח".
הגישה הניהולית שלי, שכפי הוגדרה עלי ממילותיו של מהנדס מחברה חיצונית (אלקטרה בנייה): "לא מושפע מהסחות דעת ונוטה לא להיגרר לקונצנזוס".

אני מאמין: סביב הקמת פרויקט נדרשת שיטת ניהול טוטאלית ומקיפה המבוססת על שיטות BIM על ידי תפיסת ניהול שבמרכזה מתן שירות בעל ערך מוסף ללקוח בעלות מופחתת. כל דיון במהלך תכנון והביצוע חייב להתנהל בצורה דמוקרטית עם ערכו המקודש של כל אדם, לכל שאלה ודעה יש מקום וחשיבות של "שילוב וחיבור שנות ניסיון" במתן פתרונות "במעגל איכות" וללא הנחות על קונספציות מוקדמת. כל תקלה או בעיה במהלך תכנון והביצוע שזוהתה או כל שיפור שמתבקש, מחייבת הפקת לקחים ספציפיים והמשך העבודה בשיתוף פעולה מלא.

הכותב הוא שותף באורבילד ניהול פרויקטים. 

 

***
כתבה שיווקית בחסות אורבילד ניהול פרויקטים. הכתבה נערכה ע"י מערכת Duns 100