שווקים גלובליים עצבניים וחסרי יציבות לצד סביבת ריבית גבוהה (כניסיון להילחם באינפלציה) הפכו למאפייני הכלכלה העולמית מאז תקופת משבר הקורונה. למעשה כבר בשלהי תקופת הקורונה החליט הבנק המרכזי בארה"ב לנקוט בדרך של הדפסת כספים אגרסיבית במטרה לשקם את המשק ולמנוע את נפילתם הכלכלית של עסקים ואנשים פרטיים.  

כתוצאה מכך העניקו הבנקים אמריקאיים הלוואות בריביות אפסיות מה שגרם בהמשך לצמיחה רבתי ולעלייה חדה בשווקי המניות,  הנדל"ן והטכנולוגיה. צידו השני של המטבע השתקף בעלייה חדה בשיעורי האינפלציה. זה קרה בארה"ב, זה קרה באירופה וזה קרה גם באסיה ולמעשה בכל העולם.

כלכלת ישראל הצליחה אמנם לשרוד את משבר הקורונה בצורה טובה למדי אך עדיין ספיחי המשבר העולמי נתנו גם בה את אותותיהם ועליות הריבית האחרונות מעידות על ניסיונו של בנק ישראל להילחם בגובה האינפלציה, ניסיון שעד כה לא צלח בצורה משמעותית, נוכח חוסר היציבות הפוליטית במדינה.

ובאמת נכון להיום אנו רואים בישראל קיפאון מסוים בשוק המתבטא במיוחד בסקטור הטכנולוגיה על הפיטורין ההמוניים שבו ובענף הנדל"ן שרושם לאחרונה ירידות מחירים. הסביבה הכלכלית הלא יציבה הזו יצרה אפוא מצב בו משקיעים רבים מעדיפים להישאר על הגדר במטרה לצמצם חשיפה לסיכונים. בעוד שהמשקיעים המתחילים שומרים את הונם קרוב לחזה הרי שעבור המשקיעים המנוסים יצר המצב זמן לחישוב מסלול מחדש תוך מעבר לעולם ההשקעות האלטרנטיביות.

אלו משקיעים כעת בחברות מוכרות בעלות מוצר קיים ומינוף נמוך אשר מעניקות להם את הביטחון הרב ביותר להשקעתם. על הסקטורים בהם ניתן למצוא כעת הזדמנויות שכאלו ניתן למנות את  סקטור הנדל"ן למגורים,  סקטור האנרגיה, סקטור הקמעונאות וסקטור הביטוח.

קבוצת ברק פיננסים היא דוגמא טובה לגוף פיננסי המעניק למשקיעים החכמים של היום את היכולת לבצע השקעות אלטרנטיביות מושכלות ובטוחות. הקבוצה מספקת ללקוחותיה פלטפורמות השקעה חכמות ומגוונות, ומענה ביטוחי מקיף לכל תרחיש בחיים תוך שהיא מקפידה להשקיע אך ורק בשווקים יציבים כמו שוק הביטוח ושוק הנדל"ן למגורים בדגש על התחדשות עירונית.

כך למשל יצרה ברק פיננסים את קרן ספיר המתמקדת בתחום הביטוח, גיוס כספים לטובת קניית תיקי ביטוח והשבחתם, הקרן פעילה כ- 10 שנים.  זו הקרן היחידה בישראל המאפשרת להשקיע בעולם הביטוח באמצעות מודל ייחודי המאפשר הצצה לעולם סגור של חברות הביטוח וסוכני הביטוח והרווחים הגלומים בעולם זה על מנת להבטיח שלקוחות החברה ייהנו מתשואות לצד ערבויות וביטחון מקסימליים.

ההשקעה נזילה ומתנהלת בשקיפות מלאה, הרווחים שמניבים התיקים מגיעים מהגופים הגדולים והיציבים ביותר במשק – חברות הביטוח ובתי ההשקעות המובילים בארץ. ברק פיננסים מהווה למעשה בית סוכן עבור 70 סוכני ביטוח העובדים תחת חסות הקבוצה. הסוכנות מנהלת למעלה מ-30 אלף תיקי ביטוח ופנסיוני בשנה בהיקף של-3 מיליארד ₪.

קרן נוספת של הקבוצה היא קרן נדלהון המתמקדת בפרויקטי התחדשות עירונית בת"א וגוש דן. קרן זו מובילה מעל 2000 יח' דיור בת"א וגוש דן והיא פעילה כ- 4 שנים. נדלהון מאפשרת למשקיע ליהנות מביצוע עסקה בדומה לעסקה נדלנית, ללא ביצוע עסקת מכר בפועל, דבר המאפשר למשקיע לחסוך את ההוצאות על מס הרכישה, היטלי השבחה, והוצאות רבות נוספות הכרוכות בהשקעה ישירה בנדל"ן. המס היחיד שישלם המשקיע הוא מס רווח הון מופחת, כ- 15% בלבד והפרויקטים בהם היא משקיעה נהנים ממינוף נמוך כך שהם נחשבים לבטוחים במיוחד עבור המשקיעים.

אבל זה לא מסתכם רק בביטוח ובנדל"ן שכן ברק פיננסים משקיעה גם בעולמות הטכנולוגיה והיא עושה זאת באמצעות קרן הזנק המאפשרת ללקוחותיה להשקיע בסטארט אפים חדשניים עם פוטנציאל עצום להצלחה. כספי ההשקעה בקרן מופנים ליזמים וסטארטאפים בתחילת דרכם, הנמצאים בשלב גיוס ההון לצורך המשך פיתוח המוצר. הקרן מספקת לסטארטאפים שנבחרו על ידה מענקי מחקר ופיתוח, ורווחיה מבוססים על זיהוי מוקדם ורכישת מניות  במחיר אטרקטיבי – שמזנק לאחר שהחברה מבשילה ומממשת את הפוטנציאל. 

לסיכום, אנו נמצאים כיום בסביבת אינפלציה גבוהה בארץ ובעולם, ובקרב הציבור הרחב יושב כסף רב בפיקדונות בבנקים או בעובר-ושב – ונשחק שם בכל יום שחולף.  עבור משקיעים אלו, מתחילים ומקצועיים כאחד, ישנו צורך בוער בהתאמת תיק ההשקעות למציאות האינפלציונית החדשה, וההשקעות האלטרנטיביות הבטוחות בהן מתמחה ברק פיננסים, מהוות עבורם הזדמנות פז לרווחים גדולים ובטחון גדול לאור המינוף הנמוך. 

מאת יוסי ברק, מנכ"ל קבוצת ברק פיננסים

d&b – לדעת להחליט