פורום duns100 כינס את בכירי מערכת המשפט בתחום הליטיגציה המסחרית כדי לדון על שחיקת אמון הציבור במערכת המשפט, הביקורת הגוברת בצל תקופת הבחירות וסוגיות נוספות המעסיקות את המומחים והמומחיות בתחום.

כיצד קו התפר ההולך ונעלם בין הזירה המשפטית לזירה התקשורתית משנה את המקצוע?
"לטעמי התפקיד של הסנגור הוא להגן גם בזירה התקשורתית מהסיבה הפשוטה שזו זירה ככל זירה אחרת", מסביר עו"ד אופיר צברי, שותף SF - צברי פרקש ושות' עורכי דין. "שופט שיושב בבתי המשפט והדיון שלו הוא דיון שמתנהל בתקשורת, ועוקבים אחרי כל מה שהוא אומר, מתנהל אחרת משופט שמתנהל בחדר בלי תקשורת. אין יותר שיחות של לא לפרוטקול, אין יותר אמירות של ייכנסו למחרת לעיתון ולכן כל ההליך כולו מנוהל למעשה עם איזהשהו סוג של בקרה אחרת, מאשר הליך שמתנהל ללא התקשורת. לכן הוא צריך להתנהל גם בזירה התקשורתית", מסביר צברי בפורום duns100.

לא מעט מובילי דעת קהל יוצאים בחריפות נגד מערכת המשפט בישראל, האם מתקפות אלו לגיטמיות?
"יש כיום התקפות חריפות מאוד על מערכת המשפט מצד גורמים אינטרסנטיים, וחשוב שאנחנו כעורכי דין נגן על מערכת המשפט ועל הרשות השופטת ועל הפרקליטות", כך לפי עו"ד רונן עדיני, מייסד ובעלים של משרד עורכי הדין - רונן עדינו ושות'. "מערכת המשפט צריכה להתייעל, אבל לא בכיוון שעליו מדברים היום - של להחליש את מוסד היועץ המשפטי לממשלה ולהחליש את בג"צ ואת בית המשפט העליון, אלא בכיוון של רפורמות של התייעלות". 

עו"ד ברוריה לקנר, שותפה בבן שחר, לקנר ושות', התייחסה לנושא הביקורת החריפה נגד מערכת המשפט. "לדעתי מדובר פה במסע הונאה פשוטו כמשמעו, נסיון מחוצף באצטלה של תיקון חקיקה, למלט נאשם מאימת הדין. ושהמשמעות היחידה של הרפורמה הזאת זה בעצם לפגוע אנושות במערכת המשפט, לפגוע באמון הציבור במערכת המשפט. המשמעות היא בעצם להפוך את השחיתות השלטונית לנורמה בישראל".

מה ניתן לעשות כדי למנוע מנאשמים בעלי כוח לפגוע במערכת המשפט?
"אנשים בעלי כוח יש להם באמת את היכולת לפגוע במערכת המשפט, אנחנו רואים את זה קורה גם בארץ, בלי שום קשר אם נאשם אשם או לא אשם, צודק או לא צודק - הכוח שלו להשפיע על המערכת הוא עצום", מסביר עו"ד אופיר צברי, שותף SF - צברי פרקש ושות' עורכי דין.