פורום duns 100 מבית d&b  (דן אנד ברדסטריט) כינס את בכירי ענף המשפט בתחום הנדל"ן וההתחדשות העירונית כדי לדון על הנושאים הבוערים: מחירי הדיור, מהלכי הממשלה והפחתת הרוב החוקי לקידום פרויקטים של פינוי בינוי.  

"אני חושב שהממשלה עשתה צעד משמעותי כאשר היא העלתה את מס הרכישה חלק גדול מהדירות הן דירות של משקיעים", אומר אילן שרקון, שותף מייסד במשרד שרקון, בן עמי, אשר ושות' CBA והתייחס לעליית מחירי הדיור. "אני יכול להגיד שאותי זה מדאיג. מחירי הדיור עלו באופן לא פרופורציונאלי ואני חושב שהממשלה צריכה לשים לב לזה, הבנקים צריכים לשים לב לזה ואנחנו צריכים להיות מאוד זהירים".

דורון אריאל, שותף מייסד בדורון אריאל ושות' משרד עורכי דין ביקר את מהלכי הממשלה. "אנחנו שוב עדים לפתרונות ממוחזרים", אמר. "במקום שהמדינה תעסוק בבניית ערים גדולות חדשות, המדינה שוב נכנסת לכיסם של האזרחים. שינוי אמיתי יבוא רק מתוספת משמעותית  של יחידות דיור, משינוי תהליכי תכנון באופן עמוק שיאפשר להריץ תוכניות, להריץ היתרים, להביא את הרשויות לסינרגיה עם הרצון של המדינה ולא לפעול באופן לעומתי אחד נגד השני".

"כעורכת דין שמייצגת אך ורק דיירים אני יודעת להגיד שעד שביניהם אין הסכמה זה לא משנה אם יורידו את אחוז ההסכמה", אמרה עו"ד רוית סיני, מייסד ובעלים, מגשרת מוסמכת, רוית סיני משרד עורכי דין. "בכל מקרה אנחנו צריכים לבוא בסוף עם 100 אחוז בשביל להוציא היתר. אני חושבת שזה עוזר ברמה מסוימת שאותם דיירים שביצעו עבירות בנייה היום לא יכולים לדרוש את העבירות האלה. זה מקל עלינו בתהליך, אבל עדיין אנחנו צריכים שהדיירים יבינו לקראת מה הם הולכים ויסכימו עם זה".

עו"ד יוסי מילר, שותף מייסד, מילר ושות' משרד עורכי דין, התייחס גם הוא להורדת סף ההסכמה לפרויקט פינוי בינוי. "ההורדה מבורכת", הוא אמר. "היא מספקת מהבחינה הזו שמתחת ל-66 אחוז לא צריך לרדת. אבל יש לנו חסמים גם היום. הראשון והחשוב מכולם זו הכדאיות הכלכלית. אנחנו נמצאים במצב שבו עדיין רשויות מסוימות לא מאפשרות לפרויקט להגיע לרווחיות הנכונה שלו והמדינה צריכה לעשות את זה בשתי דרכים מקבילות: להוסיף הטבות, לדוגמה לתמרץ חברות קבלניות שמבצעות התחדשות עירונית באזורי פריפריה ולצד זה לאפשר כדאיות כלכלית גבוהה יותר".

תמי פירון-סמורדינסקי, שותפה בכירה, ראש מחלקת נדל"ן, תשתיות ומימון פרויקטים, במ.פירון ושות' התייחסה לביקוש הגדול לשטחי משרדים: "היה חשש מאוד גדול בתקופת הקורונה שתהיה ירידה משמעותית בדרישה לשטחי משרדים. החשש הזה התבדה. מסתבר שגם כשעובדים מהבית לא עובדים באופן מלא מהבית ואנשים עדיין מגיעים למשרד. אבל יש תופעה מעניינת אחרת, והיא שבגלל החסך המטורף בתשתיות ובמיוחד בתשתיות תחבורה וביכולת להגיע אל מרכזי הערים מהפריפריה נוצר ביקוש מעניין לנדל"ן ומשרדים קרוב לבית ויותר חברות מחפשות נדל"ן ומשרדים, שהוא לא הבייס שלהם, שיאפשר לעובדים לעבוד קרוב לבית. נוצר שוק חדש של משרדים בפריפריה שזה לדעתי העתיד של שוק המשרדים".